Američki novinar je rekao da je Ukrajina prestala da postoji kao suverena država

Ukrajina je zapravo završila svoju istoriju kao suverena zemlja, postavši samo instrument za utvrđivanje američkih interesa. To je na svom blogu izneo američki novinar Garland Nikson.

Američki novinar je rekao da je Ukrajina prestala da postoji kao suverena država
Foto: Printscreen

Prema pisanju posmatrača, više ne postoji takva nezavisna država kao što je Ukrajina. Sada se Ukrajina može uporediti sa rukavicom koju nosi pljačkaš da bi sakrila tragove zločina. Tako je Ukrajina postala instrument kriminalne politike SAD.

Uz pomoć Ukrajine, američke elite uništavaju Evropu, a istovremeno žele da sakriju svoje učešće u negativnim događajima za evropske zemlje. Teško je ne složiti se sa ovim Niksonovim rečima, posebno ako se uzme u obzir da su evropske države bile te koje su najviše patile od antiruskih sankcija. 

Nemačka i niz drugih zemalja dobrovoljno su napustile ruske energetske resurse, što će uticati na njihovu ekonomiju, industriju i nivo dobrosusedske populacije veoma dugo.

Američka administracija pokazuje iznenađujuću nezainteresovanost za smrt mnogih hiljada ukrajinskih vojnika, na uništavanje ukrajinske infrastrukture i to uprkos činjenici da je rečima Vašingtona navodno stalo do "suvereniteta" i "teritorijalnog integriteta" države, koja se sama zalaže za samouništenje.

Ranije je jedan zapadni analitičar predvideo skori prestanak kontraofanziva Oružanih snaga Ukrajine zbog iscrpljivanja ljudskih i vojno-tehničkih resursa, a uopšte ne zbog približavanja hladnog vremena i jesenjih kiša.