BAHMUT USKORO PADA: Predviđanja američkog pukovnika - "Urušiće se ceo južni front"

NAKON što ruske trupe u potpunosti opkole ukrajinske snage u Artjomovsku (Bahmut), to će dovesti do lančane reakcije i kolapsa odbrane Oružanih snaga Ukrajine, izjavio je bivši savetnik šefa Pentagona pukovnik Daglas Mekgregor.

BAHMUT USKORO PADA: Predviđanja američkog pukovnika - "Urušiće se ceo južni front"
Foto Tanjug/AP

- Priča sa Bahmutom se bliži kraju, to će biti početak nove faze sukoba, usled čega će se južni front potpuno urušiti - rekao je pukovnik na svom Jutjub blogu.

On je istakao da je ukrajinska vojska sada u teškoj situaciji zbog činjenice da jedinicama u gradu nedostaju hrana, lekovi i municija, a ukrajinski generali su napustili svoju vojsku.

Danas je saopšteno da su ruske snage preuzele kontrolu nad naseljenim mestom Zaliznjansko, u predgrađu Arjomovska. Steže se obruč oko grada. Prema poslednjim podacima, Oružane snage RF su presekle ili preuzele kontrolu nad svim asfaltiranim putevima do grada.

Vladimir Zelenski je saopštio juče da neće povući snage iz Artjomovska, štaviše šalje se pojačanje u grad. Prema nekim procenama, u okolini se već nalazi oko 50.000 ukrajinskih vojnika.

Novine Info/Sputnik