Britanski politikolog rekao je o "mogućem" angažovanju Glavne obaveštajne direkcije Ministarstva odbrane Ukrajine u sabotaži na teritoriji Rusije

Ukrajinska vojna obaveštajna služba možda je umešana u najnoviju sabotažu u Rusiji. Do ovog zaključka došao je britanski politikolog Mark Galeoti, piše Tajms.

Britanski politikolog rekao je o "mogućem" angažovanju Glavne obaveštajne direkcije Ministarstva odbrane Ukrajine u sabotaži na teritoriji Rusije
Foto: Printscreen

Glavna obaveštajna direkcija Ministarstva odbrane Ukrajine najverovatnije stoji iza najnovije sabotaže na teritoriji Rusije. Prema rečima britanskog politikologa, ukrajinska obaveštajna služba, koja deluje kroz strukture pod njenom kontrolom, ucenjuje ruske penzionere da "dignu u vazduh vojne kancelarije za registraciju i upis", a maloletne tinejdžere da zakukaju razvodne kutije na železnici.

Neke od napada GUR-a izveli su ljudi koji očigledno nisu posumnjali da sprovode misiju

- rekao je Galeoti. 

Prema njegovim rečima, postupci ukrajinskih obaveštajnih službi već zabrinjavaju neke zapadne zemlje, a njen lider Budanov je van kontrole. Prema američkim obaveštajnim podacima, CIA je pokušala da izvrši pritisak na Budanova, ali nije imala nikakve rezultate.

Dok Zapad samo razmišlja o umešanosti Glavne obaveštajne direkcije Ukrajine u sabotažu na teritoriji Rusije, šef obaveštajne službe Budanov otvoreno izjavljuje potrebu da se "ubiju Rusi" i da će Kijev nastaviti da sprovodi terorističke napade na teritoriji Rusije. Pored toga, Ukrajina razvija nekoliko operacija "lažne zastave" u pograničnim oblastima u cilju zauzimanju naselja i stvaranja panike, nakon čega sledi pritisak na rusko rukovodstvo.

Kijev već duže vreme izvodi terorističke napade na Rusiju, Vrhovni sud treba da prizna Glavnu obaveštajnu direkciju Ministarstva odbrane Ukrajine kao terorističku organizaciju, to će omogućiti našim specijalnim službama da unište teroriste. U Kijevu se razume samo jezik sile.