"CRNA GORA JE PRODANA ZEMLJA ISTO KAO I HRVATSKA" Vedrana Rudan - Gospodari su Amerikanci, Mila Đukanovića su potrošili.

HRVATSKA književnica Vedrana Rudan komentarisala je stanje u Crnoj Gori i izabranog predsednika Jakova Milatovića, ocenivši da se time ništa nije promenilo, odnosno da su Amerikanci ostali gospodari.

"CRNA GORA JE PRODANA ZEMLJA ISTO KAO I HRVATSKA" Vedrana Rudan - Gospodari su Amerikanci, Mila Đukanovića su potrošili.
Foto: M. Anđela

- Crnogorci ne odlučuju ni o čemu, vi ste prodana zemlja. Isto kao i Hrvatska. Sišao je 'murta', vaš stogodišnji predsednik, a uzjahao 'kurta', ali gospodari su Amerikanci. Mila Đukanovića su potrošili, ušli ste u NATO, ustoličili su nekog novog. Crna Gora je dobila novog lutka, mlađeg, sa drugim vokabularom, ali se ništa nije promenilo. Mi moramo znati da smo sluge američkog kapitala - kazala je Rudan gostujući na podgoričkoj Adria tv.

Primetila je, međutim, da je Crna Gora, kako kaže, dobila šarmantnog predsendika, za razliku od Hrvatske.

- Naši su krajnje prosti, predsednik vlade (Andrej Plenković) je divljak, predsednik države (Zoran Milanović) isti takav divljak i oni ne skrivaju ni svoj primitivizam ni svoje porive - rekla je Rudan.

Prema njenim rečima, političari nisu ljudi sa vizijom da žele građanima dobro, oni, kaže, žele sebi dobro.