„DONOSIMO SMRT SVUDA...“ Jeziva preteća poruka o postavljenim bombama na skoro 40 lokacija u Zagrebu

NA 39 lokacija u Zagrebu, u toku su intenzivni kontradiverzioni pregledi nakon što je rano jutros i-mejl o postavljenim bombama dobilo više medijskih kuća, ali i zagrebačka policija.

„DONOSIMO SMRT SVUDA...“ Jeziva preteća poruka o postavljenim bombama na skoro 40 lokacija u Zagrebu
Foto: Tanjug

Policija sa psima stigla je i ispred zgrade na Martinovki, objektu u kojem se nalaze razne firme, jedno ministarstvo, ambasada, redakcija Jutarnjeg lista i jedan restoran, navode hrvatski mediji.

Iz zagrebačke policije kažu da su već pet lokacija pregledali odmah po saznanjima i da je utvrđeno da su dojave lažne.

I-mejl je, navode hrvatski mediji, uputio ke neko ko se krije iz naziva „Odredi 9 Uglova Balkan“, koji intenzivno analiziraju kriminalisti.

U i-mejlu piše:

„Dobro jutro, mi smo Odred 9 Uglova, odsek iz Dubrave. Donosimo smrt svuda, u slavu Eona i Sotone, protiv demokratsko hrišćanske civilizacije, koja nas vekovima udaljava od ljudske suštine. Ljudska suština je brutalna, nemilosrdna. Mi nismo kao vi stado stoke sitnog zuba. Malo nas je. Ali smo posvećeni našem cilju, za koji smo spremni sa poginemo i ubijemo. Postavili smo tempirane bombe sa tajmerom, koji je složen da eksplodira u prepodnevnim časovima ovog dana. Na svakoj tempiranoj bombi C4 eksploziva se nalazi i ampula sa Sarin nervnim agensom. Koji širi smrt i patnju svima u blizini detonacije... Smrt hrišćanskoj civilizaciji, smrt demokratiji, smrt državi, smrt svima i svemu koji nam se protive, Živeo Odred 9 uglova večno“.

(Sputnjik)