EVO KAKO IZGLEDA TUNEL KOJI JE PROKOPAN DO SUDA: Nestvarni prizori iz Podgorice (FOTO)

VLADA Crne Gore objavila je danas fotografije tunela koji je otkriven u Višem sudu u Podgorici, a koji vodi iz privatnog stana iz obližnje stambene zgrade.

EVO KAKO IZGLEDA TUNEL KOJI JE PROKOPAN DO SUDA: Nestvarni prizori iz Podgorice (FOTO)
Foto: Vlada Crne Gore

Tunel su jutros obišli premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović i ministar pravde Marko Kovač, kao i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

Oni su posetili i stan iz kojeg je probijen tunel pravo do sudskog depoa u kojem se čuvaju brojni dokazi u postupcima koji su još u toku.

Nejasno je da li nešto od dokaza nedostaje, a prema informacijama "Vijesti", ispreturan je predmet protiv kavačkog kriminalnog klana.

Jedan od izvora tvrdi da je tunel kopan najduže mesec i po dana. Prema tim informacijama, stan u suterenu zgrade, naspram bočne strane objekta suda, vlasnici su izdali krajem jula.

Foto: Vlada Crne Gore

Akcija je najverovatnije sprovedena u avgustu, dok je na odmoru bila većina zaposlenih u državnoj upravi, pa i u Višem sudu.

Zakupci stana, kaže jedan od sagovornika podgoričkog lista, koristili su lažna dokumenta. Stanodavci su saslušani juče posle podne u podgoričkoj policiji. Vlasnica je rekla da ne poznaje osobe koje su stan uzele pod kiriju.

Abazović je, nakon obilaska, kazao kako smatra da se tunel nije mogao prokopati bez pomagača iz tog suda.

- Državom više nikada neće vladati mafija - napisao je on na Fejsbuku, uz objavljene fotografije.

Foto: Vlada Crne Gore

Promaja pomogla da se otkrije rupa

Tunel ispod Višeg suda u Podgorici otkriven je sasvim slučajno, tokom popisa materijala u depou, a nakon što se jedna zaposlena požalila koleginici da "klima jako bije u prostoriji", piše podgorički portal "Libertas".

Koleginica joj je, prema saznanjima portala, rekla da u prostoriji nema klima uređaja, nakon čega je otkriveno da promaja duva iz iskopanog tunela.

Foto: Vlada Crne Gore

Tunel je, navodi se, dugačak oko 40 metara i vodi od depoa Višeg suda do stambene zgrade preko puta. Šta mu je bila namena zasad nije poznato ali postoje dve verzije.

Prva, da se otuđi dokazni materijal iz depoa Višeg suda i druga da posluži za bekstvo nekom od članova kriminalnih klanova.

Podseća se da se u istom tom depou do kojeg je prokopan tunel, čuva pola tone kokaina koju su pronašli radnici u magacinu i pozvali policiju.

Zanimljivo, ni nakon nešto više od godinu i po ne zna se čijih je pola tone kokaina pronađeno u magacinu jedne kompanije u Podgorici, a Specijalno državno tužilaštvo (SDT) ne odgovara na pitanja o toj istrazi.

Foto: Vlada Crne Gore