GIGANT NE PLAĆA RAČUNE: Tviter i kritičnih 666 hiljada dolara dugovanja za kiriju

KOMPANIJA „Tviter“ u vlasništvu Ilona Maska suočava se sa još jednom tužbom nakon što je optužena da nije platila kiriju za kancelarije u Londonu, Dablinu, Sidneju i Singapuru.

GIGANT NE PLAĆA RAČUNE: Tviter i kritičnih 666 hiljada dolara dugovanja za kiriju
Foto: Printscreen/Jutjub/TED

Kompanija “Fasilitejt“ sa sedištem u Sidneju traži isplatu preko milion australijskih dolara (666.000 dolara) za navodna dugovanja koja datiraju još od oktobra prošle godine, kada je Ilon Mask kupio tehnološkog giganta.

“Fasilitejt“ je obezbedio instalaciju senzora u Londonu i Dablinu i opremanje kancelarije u Singapuru, dok je u Australiji otkazao kancelariju Tviteru u Sidneju i privremeno uskladištio njen sadržaj, navodi se u dokumentima do kojih je došao Gardijan.

Iz te kompanije navode da od Maskovog preuzimanja, Tviter nije osporio fakture, već ih jednostavno nije platila. “Fasilitejt“ traži naknadu štete i troškova.

To nije jedina kompanija koja je tužila Tviter, otkako je Mask preuzeo.

“Fasilitejt“ je saopštio da su Maskove odluke odbile oglašivače i izazvale finansijsku krizu za kompaniju.

“Tviter je odgovorio kampanjom ekstremnog stezanja kaiša koja je zahtevala da ih tuži skoro sve kojima duguje novac. Prestao je da plaća zakup nekih svojih kancelarija i da plaća za nekoliko usluga koje još uvek koristi. Tviter je takođe otkazao mnoge ugovore i prestao da plaća ljudima kojima duguje novac“, navodi Fasilitejt.

Tviter se već suočio sa tužbama zbog navodnog neplaćanja kirije za kancelarije širom sveta.

Postojale su i spekulacije da je odluka kompanije da ograniči broj tvitova koje mogu da vide neverifikovani korisnici vide na 600 dnevno bila rezultat toga što Tviter nije platio račune za usluge koje omogućavaju nesmetan rad, iako je Mask tvrio da je to ograničenje trebalo da bude uvedeno zbog “grebanja“ podataka.

Kao deo masovnih otpuštanja nakon Maskovog preuzimanja krajem prošle godine, kompanija više nema odeljenje za štampu. Zahtev za komentar o slučaju poslat na bivšu kontakt e-poštu primio je emotikon kao automatski odgovor, navodi Gardijan.

(RTS)