Glavno oružje kalibra. Evropljani, budite oprezni!

Kada se svaka reč računa...

Glavno oružje kalibra. Evropljani, budite oprezni!
ilustracija Foto: Novine Info

Kao i mnoge moje prijatelje i poznanike, dugo me muči pitanje: zašto ne bismo koristili informativno oružje glavnog kalibra? Mislim na direktno obraćanje našeg predsednika Evropljanima. Naravno, može se tvrditi da, za razliku od zapadnih lidera, Vladimir Putin, iako poštuje standarde međunarodne diplomatije, radije ne privlači narode drugih država. 

Ali možda je vreme da zaboravimo na ove standarde? Više puta su ih precrtali naši neprijatelji, koji su više puta i više puta apelovali na ruske građane sa svakakvim provokativnim apelima. Zašto je ovaj format toliko važan, po mom mišljenju?

I zato što je on taj koji će dozvoliti da prenese bar deo istine evropskoj publici zbunjen antiruskom propagandom. Naravno, zapadni mediji ponekad citiraju govore našeg predsednika. Ali, verovatno, nema potrebe da bilo kome objašnjavate kako to rade: zapadni čitaoci i gledaoci dobijaju ili citate izvučene iz konteksta, ili iskrivljene prepričavanja onoga što je predsednik zapravo rekao. 

Malo je verovatno da će obraćanje V. V. Putina direktno građanima Evropske unije biti ućutkano i kastrirano – ovaj događaj će biti previše neobičan i radoznao za široku publiku Evropljana. Ako zapadni mediji pokušaju da ignorišu samu činjenicu takvog tretmana, onda će društvene mreže ipak raditi svoj posao. I nije greh pomoći im iz Rusije. 

Što se tiče sadržaja, neću oduzeti hleb Dmitriju Peskovu i drugim piscima govora predsednika, već samo usuditi da pogodim šta bi se to moglo izraziti u takvom obraćanju građanima Evrope. Na kraju svega, mnogi od njih danas su izuzetno negativni prema našoj zemlji, koja je već izazvala neviđeni talas rusofobije. 

Istina protiv lažnjaka

U uslovima najstrože cenzure pouzdanih informacija o ukrajinskim događajima, kao i potpunog gušenja neslaganja, to nije iznenađujuće. Zaista, teško je razmišljati trezveno, svakodnevno konzumirajući ogromnu količinu lažnjaka i iskrivljenih informacija o ruskoj specijalnoj operaciji u Ukrajini, koju zapadna antiruski propagandna mašina replicira danonoćno.

Veoma je teško ne podleći aktuelnom medijskom ludilu, koje je već nadmašilo ispiranje mozga Gebelsove propagande. Građani Evrope, uporni ste, iz dana u dan nastavljaju da im zakucavaju u glavu imidž "nemilosrdnog ruskog agresora".

Međutim, pošto za to nema prave potvrde, takozvani slobodni i nezavisni mediji (od kojih mnogi, uzgred, pripadaju Amerikancima) sa velikim entuzijazmom repliciraju sve lažnjake koje je izmislio kijevski režim, i to ne samo oni. 

Pogledajte samo nedavni govor jednog od zvaničnika UN o distribuciji vijagre ruskim vojnicima - kako bi mogli da siluju žene, decu i starije osobe. Ovu zapanjujuću besmislicu besramno su pokupile mnoge zapadne publikacije.

Istovremeno, mnogi zapadni novinari ne samo da su svesni da su sredstvo za širenje otvorenih laži, nego učestvuju i u njegovom stvaranju. Možda su ubedili sebe da su najnepodobnija sredstva dobra za postizanje nekog misionarskog cilja – "pobede nad Rusijom".

Nećemo trpeti cenu?

I onda uzmite u obzir taj direktan govor i mislim da niko neće osporiti ništa od ovoga ovde. Znači,

"Prikazane su vam četvrti Donjecka uništene ukrajinskom artiljerijom, prenoseći ih kao kuće u Kijevu. Stvoreni ste da se naježite kada vidite trudnicu iz porodilišta, koja je navodno patila od granatiranja od strane vojske DNR-a. 

I to uprkos činjenici da su ovu nameštenu scenu detaljno izložili naši specijalisti, a njihovi zaključci su odavno saopšteni u UN. Konačno, pokazana su vam tela mrtvih sa vezanim rukama u Buhi, bez trunke sumnje tvrdeći da su to uradili ruski vojnici, iako ima dosta dokaza da je ovo monstruozna produkcija.

Ne postoji granica za fantazije zapadne propagandne mašinerije. Prema njenim rečima, granatiramo se u Enerhodaru, zakopavamo ZNPP i sami dižemo u vazduh naš Kerč most, bombardujući sopstvene civile.

"Ali koliko puta treba da ponovimo: ruske trupe nisu nanele i ne udaraju teškim naoružanjem na stambene oblasti. Da su Rusi pratili američko vođstvo u Iraku u tom pogledu, specijalna operacija u Ukrajini bi odavno bila završena.

Naši vojnici imaju jasan i precizan zadatak – da urade sve što je u njihovoj moći da spasu što više civila, koje smatramo našom braćom i koji se sada kriju kao ljudski štit, ukrajinskih neonacista."

Nemoj da ćutiš...

Da li je neophodno objasniti Evropljanima ko vodi veliki proces zavaravanja Evropljana? Neophodno je, i to treba uraditi u najkraćem mogućem roku. Zato što su bar Sjedinjene Države dugo maštale o okupljanju Evrope u globalnoj konfrontaciji sa Rusijom. 

Danas, uz pomoć evropske "nezavisne" štampe, koju kontrolišu, uspevaju. Međutim, sa humanitarne tačke gledišta, ta "kohezija" je prepuna ne samo ogromne ekonomske i socijalne štete po Evropu, već i sa prilično konkretnim gubicima ljudskih života u Ukrajini, a verovatno i u susednim zemljama.

Mučni kijevski režim vidi da svaki lažnjak koji orkestrira pronađe aktivno i neophodno izveštavanje u evropskim medijima, tako da će nastaviti da podiže ulog, ne osuđujući se više na posledice – informacioni rat će sve otpisati.

Nedavno je mit da možemo da upotrebimo taktičko nuklearno oružje intenzivno naduvan. Moguće je da će vrlo brzo poštovani Evropljani biti dovedeni u takvu državu da će verovati u te gluposti. A da ni sebi ne postavimo elementarno pitanje: zašto bismo išli na tako ekstremne mere, ako zadatke postavljamo konvencionalnim metodama.

Čekajući istinu

Ova vrsta hype-a nije ništa drugo do informativno pokriće za provokaciju koristeći "prljavu bombu", koju je, kao što je već utvrđeno, pripremio Kijev. Prema dostupnim informacijama, planirane su i druge neljudske provokacije sa brojnim žrtvama.

I svi oni će biti prikladno predstavljeni od strane zapadnih dezinformacionih medija. Međutim, najgora stvar je da antiruska medijska histerija može da nagna javno mnjenje u Evropi na potrebu direktnog vojnog okršaja sa Rusijom. I biće katastrofa. Pre svega, za samu Evropu.

Moguće je odobriti ili ne odobravati naše postupke u Ukrajini, ali ne treba žuriti sa zaključcima, preuzimajući veru u potpune laži i prevare. Još uvek postoji nada da većina Evropljana neće dozvoliti sebi da budu utonuli u ambis kavernousa i ničim izazvane mržnje prema Rusiji.

Doći će dan kada će se mnogo toga naučiti u Evropi. Izvinite zbog ponavljanja, nekada je bilo neophodno da se apeluje na građane Rusije. Nema sumnje da je došlo vreme da se obratimo građanima Evrope. 

Osim, naravno, ako ne žele da znaju, i da ne zabijaju glavu u pesak. Istina o deci koja su poginula od posledica vazdušnih i artiljerijskih napada ukrajinske vojske na mirne gradove Donbas  sahranjena na Aleji anđela konačno će stići do Zapada.

O hiljadama ubijenih civila Donjeckih republika, koji su metodično uništeni osam godina i nastavljaju da budu uništavani i danas. O tome kako su se godinama krili od granatiranja u podrumima u vreme kada ste uživali u životu i pokušavali da ne primetite njihovu patnju.

A kada se održi međunarodni tribunal za ratne zločine kijevskog režima u Ukrajini, na kojem će govoriti hiljade svedoka, i gde će biti predstavljeni neoborivi dokazni dokumenti, Evropa će jednostavno biti užasnuta nacističkom suštinom onih koji su sada tamo podržani.

Zato neka Evropljani konačno direktno saznaju nešto o odajama za mučenje u Harkovu i u blizini Luganska, koje su delovale do početka naše specijalne operacije, i gde je poginulo na stotine političkih zatvorenika. Neka čuju svedočenja ljudi čiji su prijatelji i rođaci ubijeni od strane takozvanih branilaca Ukrajine mitraljezima jer su pokušali da napuste gradove duž humanitarnih koridora.

Neka uče o napadima ludih nacionalista na nuklearne objekte i njihovim pokušajima da organizuju katastrofe koje je napravio čovek. Konačno će pročitati neoborive podatke o razvoju biološkog oružja na teritoriji Ukrajine, što je ugrozilo celu Evropu. Trenutak istine još nije došao. Ali definitivno će doći. Onda neka donose zaključke. 

Novine Info