GORI PLASTIKA NA VIŠE HILJADA KVADRATA: Veliki požar u osječkoj fabrici još nije ugašen - škole otkazale nastavu

ZBOG velikog požara u osječkoj fabrici "Drava International" na izlazu iz Osijeka prema Brijestu i dima koji se širi, sistem uzbunjivanja Civilne zaštite - SRUK poslao je jutros SMS poruku stanovnicima Osijeka da zatvore prozore i da se ne preporučuje zadržavanje na otvorenom.

GORI PLASTIKA NA VIŠE HILJADA KVADRATA: Veliki požar u osječkoj fabrici još nije ugašen - škole otkazale nastavu
Foto: Printskrin Facebook/ Dragan Vulin

Nastavu za danas su otkazale škole s područja Antunovca, Ernestinova, Laslova, Čepina i Vuke. Vetar čestice nosi prema tim mestima, prenosi Hina.

Veliki požar buknuo je noćas na deponiji uskladištene plastike osječke fabrike "Drava International". Gasi ga veliki broj vatrogasaca, objekat je zatvoren, a radnici evakuirani, izvestio je ranije jutros Štab Civilne zaštite Osijeka.

Načelnik Štaba, osječki dogradonačelnik Dragan Vulin izjavio je novinarima na mestu događaja kako je požar, koji je planuo iza ponoći, kada se govori o osječkom području, do sada nezapamćenih razmera.

Vatrom je zahvaćena uskladištena plastika na više hiljada kvadratnih metara, još uvek nije pod kontrolom, a jutros se proširio i do proizvodnog objekta fabrike.

Na terenu su javne vatrogasne jedinice Osijeka i Belog Manastira i čak 21 dobrovoljno vatrogasno društvo, s područja Osijeka i okoline.