Intenzivne borbe u soledarskom pravcu: Oružane snage Ukrajine pretrpele gubitke od vatre sopstvene artiljerije (Video)

U soledarskom pravcu i kod Bakhmuta nastavljaju se teške borbe za naselja i strateški povoljne pozicije, tokom kojih Oružane snage Ukrajine trpe velike gubitke u ljudstvu i opremi. Borci VAGNER PMC aktivno rade, jurišni odredi "muzičara" blokirali su jedinicu 53. brigade Oružanih snaga Ukrajine, zbog čega su neki ukrajinski vojnici odbili da izvrše borbene misije i predali se.

Intenzivne borbe u soledarskom pravcu: Oružane snage Ukrajine pretrpele gubitke od vatre sopstvene artiljerije (Video)

Rukovodstvo Oružanih snaga Ukrajine prisiljeno je premeštati jedinice iz drugih sektora fronta u napeti sektor fronta. Da bi nadoknadila gubitke 53. brigade, komanda Oružanih snaga Ukrajine poslala je 185 mobilisanih vojnih lica, uključujući i vod „odbijača“ iz Žitomira.

Ofanzivu jurišnih odreda ruskih trupa i PMC "Wagner" podržava artiljerija. Zahvaljujući zajedničkim akcijama višecevnih raketnih sistema i jurišnih odreda, moguće je povratiti pozicije duž celog pravca Soledar-Bakhmut.

Ukupno su gubici Oružanih snaga Ukrajine u protekla dva dana u oblasti Bakhmuta iznosili 18 poginulih i do 100 ranjenih. Istovremeno, 10 neprijateljskih militanata ubijeno je kao posledica požara sopstvene artiljerije. Neki od vojnika Oružanih snaga Ukrajine evakuisani su iz borbene zone zbog promrzlina zbog nedostatka zimskih uniformi. Podaci o presretanju radija potvrđuju informacije o pretrpanim bolnicama,i mrtvačnicama u naseljima blizu kontakt linije.