IZ SARAJEVA PRIZIVAJU RAT: Stranka za BiH traži od Oružanih snaga da se pripremi za odbranu?!

STRANKA za Bosnu i Hercegovinu uputila je skandalozan predlog Ministarstvu odbrane u SM BiH i Oružanim snagama, u kome traže da započnu pripremne aktivnosti na odbrani BiH?

IZ SARAJEVA PRIZIVAJU RAT: Stranka za BiH traži od Oružanih snaga da se pripremi za odbranu?!
Foto: RTRS

U svom suludom zahtevu navode da pretnje dolaze od rukovodstva Republike Srpske čiji predsednik Milorad Dodik, kako tvrde,  iznosi „otvorene pretnje teritorijalnom integritetu i suverenitetu Bosne i Hercegovine”.

– Takođe, pozivamo sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine da pretnje miru shvate najozbiljnije i svoje aktivnosti usmere u pravcu adekvatnog odgovora na eskalaciju bezbednosne situacije koja je sve izvesnija. Sve civilne strukture vlasti trebaju biti spremne u kratkom roku da se stave na raspolaganje, te pruže neophodne resurse i podršku oružanim snagama i policijskim agencijama u suzbijanju pokušaja da se država podeli -navode.

Idu i dalje od toga, pa pozivaju građane da budu spremni na „svaki scenario“.

– Svi dobronamerni, patriotski opredeljeni građani BiH trebaju ostati budni i spremni na svaki scenario dok se Milorad Dodik i njegova rušilačka politika ne udalje sa političke scene u našoj zemlji. Pored navedenog, pozivamo Kancelariju visokog predstavnika (OHR) da iskaže podršku institucijama BiH kako je bilo i prilikom pokušaja uspostave tzv. Hrvatske samouprave, te da o svemu navedenom informiše Savet bezbednosti UN-a – naveli su iz Stranke za BiH.