KADA POČINJE I KUDA ĆE SE KRETATI SPASOVDANSKA LITIJA: Patrijarh će služiti pomen postradalim u dve tragedije

SRPSKA Pravoslavna Crkva poziva sve one koji žele da na praznik Vaznesenja Gospodnjeg uzmu učešće u Spasovdanskoj litiji da se od 18 časova okupe u ulici Kralja Milana, na potezu od Terazija do raskrsnice sa ulicom Miloša Velikog, kao i da na licu mesta poslušaju uputstva organizatora.

KADA POČINJE I KUDA ĆE SE KRETATI SPASOVDANSKA LITIJA: Patrijarh će služiti pomen postradalim u dve tragedije
Foto: N.Skenderija

- Programom je predviđeno da litija krene u 19 časova, zastane na uglu ulica Kralja Milana i Kralja Milutina, gde će Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije služiti pomen postradalim đacima, mladima postradalim u mladenovačkim selima i svim žrtvama porodičnog i svakog drugog nasilja. Procesija predvođena kivotom sa moštima Svetog Nikolaja Srpskog će preko Trga Slavija i Bulevara oslobođenja doći do Spomen-hrama Svetog Save, pred kojim će Njegova Svetost Patrijarh g. Porfirije služiti moleban za i obratiti se vernom narodu.

S verom i molitvom, uz Svetog vladiku Nikolaja, koračajmo beogradskim ulicama radi isceljenja duše i tela, osvećenja ulica i trgova i za mir među ljudima! - stoji u saopštenju Srpske pravoslavne crkve.