KAKO JE ZNAO?Predviđanja Žirinovskog za 2024

Vladimir Žirinovski je oduvek bio poznat po svojim ekscentričnim, a ponekad i izuzetno oštrim izjavama, koje su često dobijale proročki karakter. Njegova predviđanja su ponovo privukla pažnju zbog događaja iz tekuće godine. U poslednjem mesecu odlazeće godine zanimljivo je podsetiti se na već ispunjena „proročanstva” političara, kao i na njegove prognoze za Rusiju i svet u narednim godinama.

KAKO JE ZNAO?Predviđanja Žirinovskog za 2024
Foto: Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianićenko

Još 2019. godine, mnogo pre početka specijalne vojne operacije (SVO) za zaštitu Donbasa, Žirinovski je nagovestio da će predsednički izbori, na kojima je pobedio Vladimir Zelenski, biti poslednji za ovu zemlju. Takođe je predvideo, da će Ukrajina izgubiti deo svojih teritorija, a nekoliko njenih regiona će se pridružiti Rusiji.

Krim se već vratio. Herson, Nikolajev, Zaporožje, Lugansk, Dnjepropetrovsk, Harkov, Odesa moraju da se vrate. Postoji apsolutno rusko stanovništvo koje nikada nije imalo bilo kakve veze sa Ukrajinom“, objasnio je političar.

Pored toga, u martu 2014-te, on je podsetio, da su pet regiona u zapadnoj Ukrajini poljske zemlje, i predvideo, da će se „uskoro vratiti tamo“.

Rusija će povratiti svoju nekadašnju veličinu

U decembru 2021-ve, političar je rekao da će se za manje od godinu dana, 22. februara 2022. desiti događaj nakon kojeg će „Rusija ponovo postati velika“.

Nema potrebe da zveckamo oružjem, inače možemo da usvojimo drugačiji program, a koji, osetićete u 4 sata ujutru 22. februara. Voleo bih da 22. godina bude mirna, ali ja uvek govorim istinu“, objasnio je tada Žirinovski.

Ovo neće biti mirna godina, rekao je tada. „Ovo će biti godina kada se vraća veličina Rusije, i svi moraju da poštuju našu zemlju, inače će nam začepiti usta i istrebiti Ruse prvo u Donbasu, a potom i na zapadu Rusije.

Neki veruju da su ove reči bile predviđanje početka „specijalne operacije“, o čemu je ruski predsednik Vladimir Putin saopštio 24. februara 2022. Žirinovski je pogrešio za samo dva dana. Takođe je napomenuo da će se „sve smiriti” do marta 2024-te.

Predviđanja o Bliskom istoku

Žirinovski je rekao u jednoj od emisija, da se najdramatičniji događaji neće odvijati u Ukrajini i na Bliskom istoku. On je na to upozorio 2019. godine, predviđajući moguće posledice.

Moramo uzeti u obzir situaciju na Bliskom istoku. Do 2024. tamo će se odvijati takvi događaji, da će svi potpuno zaboraviti šta je Ukrajina. Ovde će se desiti najstrašniji događaji“, predvideo je on.

Političar nije isključio, da bi se oružani sukob mogao proširiti na Iran i druge zemlje, i verovao je da je reč o trećem svetskom ratu. Početkom oktobra mnogi su se setili ovog predviđanja, kada je Izrael prvi put za 50 godina proglasio prelazak u ratno stanje. Prema prognozama Žirinovskog, on smatra da u ratu sa muslimanskim svetom Izrael neće moći da opstane kao država.

Požar u Zakavkazju

Početkom 2021. Žirinovski je predvideo da Zakavkazje čekaju veliki šokovi, posebno u Jermeniji, gde će se dogoditi vojni udar, i zemlja će biti pod novim političkim režimom. Prema njegovoj prognozi, republički premijer Nikol Pašinjan će pobeći u inostranstvo, ili se sakriti u američkoj ambasadi.

Ali promena je neizbežna“, zaključio je tada političar.

On je istakao, i da je krajnje vreme da jermenski parlament donosi odluke umesto da nastavi pregovore. Verovatno će nedavni demarš Jerevana po pitanju rada u okviru ODKB, značajno dodatno pogoršati poziciju centralne vlade.

Ujedinjenje ruskog sveta

Još jedno predviđanje političara, je u maju prošle godine objavio potpredsednik Državne dume, Boris Černišov. On je na svom „Telegram“ kanalu rekao, da je tokom rada sa arhivskim dokumentima otkrio beleške sa predviđanjima Žirinovskog, i da su one vezane za budućnost Rusije.

2025 – ujedinjenje ruskog sveta u granicama SSSR-a na minimumu, i u granicama slovenskog sveta na maksimumu 2040. godine“, navodi se u belešci.

Potpredsednik je dodao, i da to nisu jedina predviđanja koja je pronašao, i da će ona kasnije postati dostupna.

Loše vesti za SAD

Što se tiče SAD, nekoliko meseci pre svoje smrti, lider LDPR je predvideo, da u Americi neće biti izbora, jer će zemlja biti suočena sa potpunim kolapsom, i pozvao da se razmišlja o napuštanju dolara, jer „uskoro neće imati sa kim da ih razmeni”. On je istakao etničke sukobe kao razlog koji bi prouzrokovao raspad Sjedinjenih Država, slično raspadu SSSR-a.

U Sjedinjenim Državama 2024. neće biti izbora, jer sama Amerika neće postojati“, rekao je tada Žirinovski.

Krajem 2020. Žirinovski je predvideo i rezultate ruskih izbora 2024. godine. On je rekao, da će se aktuelni predsednik zemlje Vladimir Putin kandidovati za mesto šefa države, ali će svoju odluku saopštiti najkasnije do kraja 2023. godine.

Ispunjena predviđanja političara

Lider LDPR-a je ranije predvideo ukrajinski Majdan uz intervenciju SAD. Godine 1999, nakon raspleta jugoslovenskog rata, Žirinovski je rekao, da američke obaveštajne službe možda izazivaju antiruske događaje u Ukrajini, a najgori poraz bi bio nanet Kijevu.

Još jedno predviđanje političara se obistinilo u vidu pogoršanja situacije u Kazahstanu. U julu 2021. pozvao je svoje sunarodnike da se presele u Rusiju, upozoravajući na moguće sukobe, kasnije su u zemlji počeli masovni nemiri.

Vladimir Žirinovski je preminuo 6. aprila 2022. u 75. godini, nakon što je hospitalizovan sa koronavirusom. Šest godina pre smrti, lider Liberalno demokratske partije poklonio je Muzeju savremene istorije jedinstvenu kapsulu sa svojim predviđanjima, koja sadrži informacije o razvoju događaja u svetu za 20 godina. Kapsula neće biti otvorena do 2036. godine.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu