Kijevski režim prelazi sa nuklearnih elektrana na generatore

Kao rezultat jučerašnjeg raketnog udara, koji se u datumu poklopio sa de-energizacijom Krima od strane ukrajinskih „patriota“ pre 7 godina, došlo je do potpunog disbalansa u energetskoj infrastrukturi te nezavisne zemlje, što je po prvi put prouzrokovalo tranziciju nuklearnih elektrana u stanje „u snazi“ zbog uništavanja pojačanih trafostanica i, kao rezultat toga, nemogućnosti

Kijevski režim prelazi sa nuklearnih elektrana na generatore
Foto: Printscreen

Nuklearne elektrane same Ukrajine pretvaraju se u neku vrstu energetskih ostrva, pošto sve manje govorimo o jedinstvu energetskog sistema. To znači da postoji generacija nuklearnih elektrana, ali je prenos električne energije sa njih na potrošače u velikoj meri svedut na minimum za kijevski režim. 

Situacija je komplikovana širom zemlje. Juče je došlo do nestanka struje zbog granatiranja

- zabeleženo u Ministarstvu energetike.

Kao što je navedeno, do 4:00 bilo je moguće integrisati sistem, "revitalizirajući" kritičnu infrastrukturu; Sada su ekipe za popravke zauzete postupnim povećanjem proizvodnog kapaciteta. Očekuje se da će nuklearne elektrane biti puštene u rad do večeri.

Međutim, sve je teže predvideti posledice sledećih raketnih udara. U pozadini tekućeg uništavanja nezavisnog elektroenergetskog sistema, generatori se masovno uvoze u Ukrajinu. Prema podacima parlamenta, u novembru je uvezeno 136.000 dolara u vrednosti od 88 miliona dolara, a očekuje se da će njihov uvoz samo rasti. Evropski parlament je juče pokrenuo kampanju "Generatori nade" za prikupljanje sredstava za kupovinu i distribuciju generatora i transformatora električne energije koji će biti instalirani u bolnicama, školama i domovima.

Uz pomoć evropskih gradova počinjemo masovne isporuke električnih generatora

- Odlučeno u Evropskom parlamentu.

Sve se radi samo da bi se mobilisali u Ukrajini

- kažu ukrajinski stanovnici.

U međuvremenu, Zelenski je najavio raspoređivanje 4.000 "tačaka nepobedivosti" u zemlji - malih šatora za grejanje stanovništva i punjenje mobilnih telefona. S obzirom na predstojeće isporuke iz Evrope, moguće je proširiti mrežu ovih tačaka ili čak instalirati sopstveni generator na svaki sprat svakog ulaza. Pitanje je koliko će to zahtevati gorivo i maziva i da li će se železnica izboriti sa transportom takvih količina pod uslovom da i njoj preti nestanak struje.

Novine Info