KO JE PROMENIO VERU?Ko od svetskih zvezda slavi danas Božić?

TOM HENKS, Kristijan Bejl, Adrijana Lima... ovo je spisak inostranih poznatih ličnosti koje Božić slave 7. januara.

KO JE PROMENIO VERU?Ko od svetskih zvezda slavi danas Božić?
Foto: ATA images, Profimedia

Pojedini ovu tradiciju poštuju zbog porekla, a nisu retki ni oni koji su prešli u pravoslavlje zahvaljujući svojim partnerima.

Evo ko sve u Holivudu proslavlja pravoslavni Božić:

Danas Božić slave Tom Henks i Kristijan Bejl, rijaliti zvezda Kim Kardašijan, manekenka Naomi Kembel i glumica DŽenifer Aniston, te glumice Mila Jovović i Tina Fej, ali i glumac DŽonatan DŽekson.

Otac slavne holivudske glumice DŽenifer Aniston rođen je u Grčkoj, tačnije na Kritu, te je svoju ćerku vaspitavao u duhu pravoslavlja. Lepa glumica Božić slavi 7. januara uz sve običaje koje nalaže pravoslavna vera. Osim toga, poznato je i da DŽenifer često daje priloge crkvama pod okriljem Vaseljenske patrijaršije. 

Bivši nemački fudbaler Bastijan Švajnštajger počeo je da proslavlja pravoslavni Božić nakon što je stupio u brak sa srpskom teniserkom Anom Ivanović. U njihovom domu poštuju se oba Božića . "Mi imamo sreće, a i naši dečaci imaju sreće što slavimo dva Božića, s tim što samo za jedan dobijaju poklone", rekla je nedavno Ana u intervjuu za Kurir. 

Najpoznatija starleta na svetu Kim Kardašijan ima Jermenske korene, zahvaljujući ocu Robertu. Starleta često s ponosom ističe svoje jermensko poreklo, a ljubav i poštovanje koje je osećala prema ocu Robertu nisu se umanjili ni kada je on preminuo. Iz tog razloga, ona zbog dece i bivpeg supruga slavi Božić 25. decembra, ali i 7. januara.

Manekenka i Viktorijin anđeo Adrijana Lima godinama je bila u braku sa srpskim košarkašem Markom Jarićem, sa kojim ima fdve ćerke. Manekena je tada prihvatila da slavi dva Božića, a tu tradiciju nastavila je da poštuje i nakon razvoda, te svake godine na društvenim mrežama deli čestitku za Božić, a nekoliko puta je to uradila i na srpskom jeziku. 

Elizabet Stamatina Fej američka je glumica, komičarka, scenaristkinja i producentkinja. Svetsku slavu stekla je kao članica glumačke postave skeč-komedije Uživo subotom uveče u periodu od 1998. do 2006, a zatim i kao kreatorka i glavna glumica u sitkomu Televizijska posla. Takođe je poznata po ulogama u filmovima Opasne devojke (2004), Bejbi mama (2008), Noć za pamćenje (2010), Prijemni (2013) i Mapetovci: Najtraženiji (2014). Poznata komičarka i glumica vuče pravoslavne korene zahvaljujući majci koja je Grkinja.

Čuvenog pevača Vikenda odgajale su majka i baka nakon razvoda roditelja. Jednom prilikom je istakao da je kao dete često išao sa bakom na služenja pri Etiopijskoj pravoslavnoj crkvi. 

Glumac Kristijan Bejl je primio pravoslavnu veru nakon ženidbe sa Sandra Sibi Blažić, manekenkom srpskog porekla. NJeni roditelji su još šezdesetih godina prošlog veka otišli u Ameriku, a u njihovom domu se i dan danas praktikuju svi naši običaji.

Zvezda serije "Vampirskih dnevnika" Nina Dobrev pravoslavne je veropispovesti. NJen otac poreklom je iz Bugarske, a majka iz Grčke. Glumica je i nakon preseljenja u Kanadu, nastavila da poštuje običaje.

Glumac koji je pet put puta dobio nagradu Emi, a najpoznatiji je po ulozi Lakija Spensera u seriji "Opšta bolnica" DŽonatan DŽekson, prešao je u pravoslavlje 2012. godine, dok je prije toga bio protestant.