KOMŠIĆ I BEĆIROVIĆ NAPALI USTAVNI POREDAK BiH: Direktno kršenje Dejtonskog sporazuma zbog Kurtija

SASTANKOM sa Aljbinom Kurtijem, Željko Komšić i Denis Bećirović pokazali su da, dok priznaju lažnu državu Kosovo, istovremeno ne priznaju zvaničnu i dejtonsku BiH, koju bi trebalo da predstavljaju, rekao je delegat u Klubu srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević.

KOMŠIĆ I BEĆIROVIĆ NAPALI USTAVNI POREDAK BiH: Direktno kršenje Dejtonskog sporazuma zbog Kurtija
Foto: Profimedia

- Postupanjem mimo zvaničnih odluka institucija BiH i ignorisanjem Ustavom predviđenih procedura za donošenje odluka i utvrđivanje zvaničnih stavova, što su manifestovali ovim sramnim sastankom, ali i nedavnim izlaganjem u Savetu bezbednosti ili neovlašćenim davanjem instrukcija ambasadoru BiH u UN, Komšić i Bećirović su grubo i direktno prekršili Dejtonski sporazum i atakovali na ustavni poredak BiH - naveo je Kovačević.

Osim toga, dodao je, oni koji ne poštuju teritorijalni integritet drugih zemalja, ne mogu i ne treba da očekuju ni da drugi poštuju teritorijalni integritet njihove zemlje.

- Bez obzira na Komšićeve i Bećirovićeve neodgovorne, ali postupke bez pravne težine, zvanična BiH poštuje teritorijalni integritet Srbije i samim tim smatra Kosovo i Metohiju njenim sastavnim delom, odnosno njenom autonomnom pokrajinom. Republika Srpska neće nikada dozvoliti da se takav stav promeni! - napisao je Kovačević na društvenoj mreži Iks.