Kuće, imanja, vinarije: Ovo je samo deo imovine Katnića i Lazovića!(VIDEO)

Specijalno crnogorsko tužilaštvo objavilo je danas video-snimak dela imovine za koju, kako su naveli, uhapšeni bivši policijski funkcioner Zoran Lazović, i nekakadašnji glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, ne spore da je njihova.

Kuće, imanja, vinarije: Ovo je samo deo imovine Katnića i Lazovića!(VIDEO)
Ata images / printscreen

Na snimku je prikazano nekoliko kuća i imanja, vinarija...

- U cilju pravovremenog i objektivnog informisanja, upoznajemo javnost da svakodnevno preduzimamo brojne radnje u cilju identifikacije imovine okrivljenih Z. L. i M.K. i to, kako one koja je upisana na okrivljene i članove njihovih porodica, tako i one za koju postoji određeni stepen sumnje da je upisana na druga fizička i pravna lica, a čiji su stvarni vlasnici okrivljeni i članovi njihovih porodica - piše u saopštenju tužilaštva.

S tim u vezi, objavili su video-snimak, navode, "samo dela imovine za koju okrivljeni ne spore da je njihovo vlasništvo".

- Ukazujemo da će javnost u daljem toku postupka biti obaveštena i o drugoj imovini za koju postoji osnovana sumnja da je stvarno vlasništvo okrivljenih i sa njima povezanih osoba - saopšteno je iz tužilaštva.

Lazović i Katnić uhapšeni su u nedelju zbog sumnje da su počinili krivična dela - stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja.

Odlukom sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, Gorana Šćeepanovića, obojici je određen pritvor do 30 dana.

Lazovićeva odbrana je uložila žalbu na to rešenje.

Prema nezvaničnim informacijama, Lazović je osumnjičen da je formirao kriminalnu organizaciju, čiji su članovi, navodno, postali penzionisani tužilac Katnić, ranije uhapšeni, suspendovani tužilac Saša Čađenović, koji je optužen da je radio za kriminalni kavački klan i Lazovićev sin Petar.