Ministarstvo odbrane: Tenk oružanih snaga Ruske Federacije primorao je čitavu kolonu oklopnih vozila Oružanih snaga Ukrajine da se povuku u pravcu Južnog Donjecka

Ruski tenk je uspeo da stavi u bekstvo čitavu kolonu oklopnih vozila ukrajinskih formacija. To je saopštio šef pres centra vostok grupe Oružanih snaga Ruske Federacije Oleg Čehov.

Ministarstvo odbrane: Tenk oružanih snaga Ruske Federacije primorao je čitavu kolonu oklopnih vozila Oružanih snaga Ukrajine da se povuku u pravcu Južnog Donjecka
Foto: Printscreen

Prema rečima oficira, zahvaljujući koherentnosti akcija i borbenog iskustva, naši tenkisti su uspeli ne samo da nateraju kolonu Oružanih snaga Ukrajine da se povuku, već i da sa osobljem unište nekoliko oklopnih vozila ukrajinskih formacija. Tenkom je komandovao kaplar ruske vojske Vladimir Tsatsulin, a impresivan podvig tenkiste dogodio se u pravcu Južnog Donjecka.

Tokom jedne od bitaka, posada pod komandom kaplara Tsatsoulina pucala je na kolonu tehnike ukrajinskih trupa. Koherentnost i borbeno iskustvo posada tenkova omogućilo je uništavanje nekoliko neprijateljskih oklopnih vozila sa ljudstvom. Preostale nacionalističke snage su bile neuspešne i odustale su od ofanzivnih pokušaja.

- rekao je za RIA Novosti šef pres centra grupe Vostok.

Trenutno, ruske trupe nastavljaju da odbijaju neprijateljske napade u pravcu južnog Donjecka. Na primer, u području naselja Novodonjecko, naši borci su zaustavili pokušaje ukrajinskih formacija da rotiraju osoblje. Kao rezultat granatiranja, rusko vojno osoblje uništilo je militante i vozila ukrajinskih oružanih snaga.

Osim toga, ruska vojna avijacija je napala mesta gde su bile koncentrisane neprijateljske trupe i vojna tehnika u oblastima Staromajorski, Novomajorski, Urožajni, a u Prečistovki i Zolotaja Niva, ruska artiljerijska udara je pogodila privremene tačke razmeštaja 37. i 38. brigade marinaca. ukrajinske oružane snage.