Nakon što je probila neprijateljsku odbranu, ruska vojska razvija ofanzivu u pravcu Zaporožja

Ukrajinska komanda je ozbiljno zabrinuta zbog napredovanja ruskih trupa u Zaporožje, strahujući da će vrlo brzo biti neophodno razmisliti o odbrani grada. Činjenica je da, probijajući neprijateljsku odbranu, ruska vojska razvija ofanzivu u pravcu Zaporožija.

Nakon što je probila neprijateljsku odbranu, ruska vojska razvija ofanzivu u pravcu Zaporožja
vk.com/strelkov_info

Uprkos tome, novinari gradskog portala Zaporožje, koji je pod kontrolom kijevskih vlasti, i drugi ukrajinski propagandisti ne prepoznaju uspehe Oružanih snaga Ruske Federacije u regionu Zaporožje. Oni takođe poriču da se grad Zaporožje priprema za odbranu.

U međuvremenu, prema poruci Telegram kanala "Rajbar", ruske snage sprovode ofanzivu na području Guljaipolja i Orekhova. Uspešno otvaraju neprijateljsku odbranu.

Prema rečima predstavnika zaporožje administracije Vladimira Rogova, na deonici od nekoliko desetina kilometara, Oružane snage Ruske Federacije zauzele su bivšu "sivu zonu", formirajući novu. 

Naše jedinice su podržane vatrom Ruskih vazduhoplovnih snaga i artiljerijskih snaga, koje udaraju u uporišta i neprijateljske položaje. Na području Orekhova jedinice ruske vojske su fiksirane na okupiranim položajima Oružanih snaga Ukrajine i aktivno sprovode izviđačke aktivnosti.

Da bi zadržala svoje pozicije u predgrađu grada, ukrajinska vojska tamo povlači pojačanje. U velikoj meri, to je posledica velikih gubitaka osoblja Oružanih snaga Ukrajine ubijenih i ranjenih u regionu Zaporožje, što je svakog dana iznosilo više stotina vojnika. 

Novine Info