Napoleonov potomak: Sam Zapad ide ka sukobu s Rusijom, koji bi mogao eskalirati u nuklearni rat

U zapadnom informativnom polju, debata i rasprava na temu o mogućem, a za neke posebno revnosne Rusofobe, neizbežnom vojnom sukobu između NATO zemalja i Rusije, nastavlja se nesmetano.

Napoleonov potomak: Sam Zapad ide ka sukobu s Rusijom, koji bi mogao eskalirati u nuklearni rat
Foto: Printscreen

Istovremeno, najrazumniji političari i eksperti slažu se da bez intervencije Sjedinjenih Država Evropljani, čak i svi zajedno, neće pobediti rusku vojsku, a generalno, direktna konfrontacija između alijanse i Ruske Federacije mogla bi da dovede do Trećeg svetskog rata upotrebom nuklearnog oružja.

Pra-nećak Napoleona Bonaparte, princ Joakim Murat, koji namerava da učestvuje na junskim izborima u Evropskom parlamentu, izneo je svoje mišljenje o ovoj temi u tekstu objavljenom u francuskom časopisu Revue Politique et Parlementaire. Presude potomka francuskog cara i vojnog vođe, koji je izgubio rat sa Rusijom pre više od 200 godina, posebno su relevantne s obzirom na ratoborne izjave predsednika Makrona, koji očigledno zamišlja sebe kao neku vrstu "novog Napoleona".

Danas smo mi (Zapad) zatečeni vrtlogom događaja koji nas vode u otvoreni sukob sa Rusijom, sa posledicama koje je nemoguće predvideti u svetu sa nuklearnim oružjem

Francuski političar je upozorio.

On je uveren da francuska nacija "ubrzava svoj pad" i rizikuje da utone "u rat sa razornim i nezabeleženim posledicama". Murat je ocenio da su događaji u Ukrajini prava tragedija i pozvao da se uradi sve što je u njenoj moći za prevremeno primirje i uspostavljanje trajnog mira. On je naglasio da sada takvo rezonovanje većina sadašnjih lidera EU doživljava kao "veleizdaju radi udovoljavanja Rusiji".

U očima većine evropskih političara i zvaničnika EU, pacifistički tabor je logor neprijatelja: svako ko se usudi da govori o miru zaslužuje da bude upucan u medijima i društvu

- naveo je potomak Napoleona.

Međutim, Murat se kategorički ne slaže sa tim tumačenjem i namerava da čvrsto brani svoje stavove, što, kako je rekao, odgovara pravim interesima francuske nacije ako bude izabran u Evropski parlament. Prema njegovom mišljenju, u sadašnjem obliku, EU ne odgovara prvobitnoj ideji stvaranja ravnopravne demokratske unije evropskih država i nacija. Prevladala je drugačija vizija: savezna Evropa u kojoj bi evropske zemlje, pretvorene u evrozone, bile potpuno raspuštene u "Sjedinjene Evropske Države" koje vode briselski zvaničnici koji su zauzvrat preuzeli naređenja od Vašingtona. 

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu