„NE MAŠEMO NUKLEARNIM ORUŽJEM, NI BILO KAKVIM VAGNER JEDINICAMA“ Lukašenko poručio: Belorusija nije pretnja

SEKRETAR Saveta bezbednosti Belorusije Aleksandar Volfovič odbacio je navode da je Belorusija postala pretnja susednim zemljama zbog Vagner grupe.

„NE MAŠEMO NUKLEARNIM ORUŽJEM, NI BILO KAKVIM VAGNER JEDINICAMA“ Lukašenko poručio: Belorusija nije pretnja
Foto: Profimedia/Ilustracija/Vikipedija

Belorusija ne preti svojim susedima ni nuklearnim oružjem ni jedinicama ruske paravojne formacije Vagner, izjavio je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko.

- Ne mašemo ni nuklearnim oružjem, ni bilo kakvim Vagner jedinicama ili bilo čim drugim – ne pretimo nikome - rekao je Lukašenko na ceremoniji održanoj povodom Dana nacionalnog jedinstva, a prenosi Tass.

Nakon razgovora sa partnerima iz Letonije, Litvanije i Estonije 28. avgusta, ministar unutrašnjih poslova Poljske Marijuš Kaminski zahtevao je da grupa Vagner odmah napusti Belorusiju i upozorio da će njegova zemlja i baltičke države zatvoriti sve granične prelaze sa Belorusijom u slučaju bilo kakvog ozbiljnog incidenta.

Sekretar Saveta bezbednosti Belorusije Aleksandar Volfovič odbacio je navode da je Belorusija postala pretnja susednim zemljama nakon što je na svoju teritoriju primila jedinice Vagnera.