NETANJAHU NASTAVLJA RAT: Odbacujemo Hamasov zahtev za „predajom“ Izraela u zamenu za taoce

PREMIJER Izraela Benjamin Netanjahu rekao je večeras da Izrael odbacuje Hamasove zahteve za "predajom" Izraela u zamenu za oslobađanje preostalih 136 talaca u Pojasu Gaze.

NETANJAHU NASTAVLJA RAT: Odbacujemo Hamasov zahtev za „predajom“ Izraela u zamenu za taoce
Foto Tanjug/AP

-Doveli smo kućama 110 talaca, ostajemo posvećeni da ih sve vratimo. Radim na tome 24 sata dnevno. Ali, da budem jasan: potpuno odbacujem predlog da se predamo Hamasovim monstrumima, rekao je Netanjahu, preneo je Tajms of Izrael.

Izraelski premijer je dodao da u zamenu za oslobađanje talaca, Hamas traži "kraj rata, povlačenje izraleske vojske iz Pojasa Gaze, oslobađanje svih ubica i silovatelja jedinica Nukbe, i da se ostavi Hamas netaknut".

-Ukoliko pristanemo na ovo, naši vojnici su pali uzalud. Ako pristanemo na ovo, ne možemo garantovati bezbednost našim građanima. Sledeći 7. oktobar će biti samo pitanje vremena. Nisam spreman na ovakav fatalan udarac za izraelsku bezbednost, stoga, ne mogu pristati na tako nešto, poručio je Netanjahu.

On je podsetio da je američkom predsedniku Džozefu Bajdenu preneo stav Izraela kada su njih dvojica razgovarali telefonom tokom vikenda.