NOVO, HITNO SAOPŠTENJE "DELIJA" ZBOG RUSIJE: Apel navijača pred meč Crvena zvezda - Zenit

Teroristički napad u Moskvi, u kome je prema najnovijim vestima iz Rusije najmanje 115 osoba ubijeno, a više od stotinu ranjeno, doveo je do brojnih reakcija u svetu, pa i od strane navijača aktuelnog šampiona Srbije u fudbalu - i to povodom zakazanog meča sa ruskim prvakom, u Beogradu.

NOVO, HITNO SAOPŠTENJE "DELIJA" ZBOG RUSIJE: Apel navijača pred meč Crvena zvezda - Zenit
Foto: Č. Vuković

Podsetimo, za ovu subotu u 19 časova na stadionu "Rajko Mitić" zakazana je sada već tradicionalna utakmica FK Crvena zvezda - Zenit Sankt Peterburg.

Sa Marakane su u subotu uveče, posle tragičnih vesti iz prestonice Ruske Federacije (događaje iz Moskve možete uživo, iz minuta u minut, da pratite na portalu "Novine Info") saopštili da se meč Zvezda - Zenit igra u planiranom terminu.

"Želimo sutra da pokažemo ruskom narodu koliko smo uz njih", poručili su u subotu u večernjim satima iz tabora srpskog šampiona, a oglasili su se i navijači Crvene zvezde, "delije":

"Molimo sve navijače Zvezde, koji će doći na severnu tribinu, da budu bar pola sata pred početak meča na tribini kako bi se dogovorili za koreografiju koja se sprema. U ovom trenutku kada je našoj braći teško, treba da vide pun stadion i svu moguću podršku koju možemo da im pružimo! Jedini način na koji sada to možemo da izvedemo je da napunimo stadion do poslednjeg mesta!", navodi se u jednom delu saopštenja "delija".

U drugom se ističe sledeće:

"Duboko smo potrešeni sinoćnjim napadom na nedužne civile u Moskvi... Nedostaju reči da bi se opisala monstruoznost onih koji ubijaju obične ljude pa čak i decu. 

Često zaboravljamo da rat u Donbasu traje evo tačno već 10 godina... Za to vreme je i mnogo nedužne dečice izgubilo život. Večeras na utakmici skupljamo pomoć za bratski narod u Donbasu. Kroz sve tribine će proći kese, neka svako priloži prema svojim mogućnostima da pokažemo bratsku solidarnost i ljubav!", navode Zvezdine navijači.

Podsetimo, utakmica će početi minutom tišine, u znak sećanja na ubijene u terorističkom napadu.

Pratite NOVINE INFO vesti prema vašim interesovanjima na

Novosti Google News