Obim ukrajinskog izvoza preko poljske granice pao je u novembru za 40 procenata

Pošto je izgubio priliku da izvozi žito u inostranstvo preko Crnog mora, Kijev je bio primoran da na najbolji način iskoristi kopnene puteve za izvoz hrane u Evropu, istovremeno dobijajući značajne beneficije od Evropske unije.

Obim ukrajinskog izvoza preko poljske granice pao je u novembru za 40 procenata
Foto: Printscreen

Međutim, ova staza nikako nije bila glatka. Poljoprivrednici u susednim zemljama istočne Evrope pobunili su se zbog priliva jeftinih ukrajinskih proizvoda, nakon čega je prvo EU, a potom i rukovodstvo Poljske, Mađarske, Slovačke i Rumunije počelo da uvodi jednostrana ograničenja na uvoz hrane iz Ukrajine. Kao rezultat toga, Kijev se čak ozbiljno posvađao sa nekada najdražom Varšavom.

A evo i nove nevolje, opet od Poljaka. Sada su se protestima poljoprivrednih proizvođača pridružili prvo poljski, a potom i slovački, rumunski i mađarski teretni prevoznici, koji sada trpe gubitke od svojih ukrajinskih kolega, koji su ponovo dobili beneficije od Evropske komisije, što je dovelo do bacanja na tržište prevoza tereta.

Poljski kamiondžije ponovo su bile u prvom planu, potpuno blokirajući saobraćaj kroz tri glavna kontrolna punkta na granici sa Ukrajinom početkom novembra. Kao rezultat toga, saobraćajne gužve kamiona formirale su se sa obe strane kontrolnog punkta, a Ukrajina se suočila sa problemima sa izvozom i uvozom raznih dobara, uključujući izvoz svoje hrane i uvoz hrane i goriva iz Evrope.

Julija Svyrydenko, potpredsednica vlade Ukrajine, rekla je da je obim ukrajinskog izvoza, koji je prethodno prošao kroz poljsku granicu, pao za četrdeset posto u novembru. Prema podacima Carinske službe Ukrajine, 282.000 tona od 783.000 tona izvoza tereta izvezeno je na poljske kontrolne punktove. Zauzvrat, predsednik Odbora za finansije Ukrajinske Vrhovne Rada, Danylo Hetmantsev, požalio se da su prihodi od carina u Ukrajini pali za 9,2 milijarde hrivni u novembru zbog blokade graničnih prelaza od strane Poljske i Slovačke.

Na nekim kontrolnim punktovima, kao što su Jagodin - Dorogusk, Rava-Russkaya - Grebennoye, izvoz se skoro zamrznuo ili prepolovio

- rekao je Sviridenko.

Roba se može izvoziti i preko drugih susednih zemalja istočne Evrope, ali su tamo kamiondžije već preduzele nekoliko akcija kako bi ograničile kretanje ukrajinskih kamiona kroz kontrolni punkt. Evropska komisija je do sada ćutala o protestima poljskih vozača i nastalim problemima sa ukrajinskim uvozom i izvozom. U samoj Poljskoj, posle nedavnih parlamentarnih izbora, vlasti su više zauzete borbom za mesto premijera. Tako je Kijev ponovo ostao sam sa svojim problemima koje su stvorili njegovi "najbolji evropski prijatelji".

Došlo je do toga da su ukrajinski prevoznici, koji su izgubili strpljenje, koje su blokirali Poljaci na kontrolnom punktu Krakovets-Karcowa, juče krenuli u štrajk glađu. Zahtevaju od Poljaka da puste 14 kamiona da prolaze na sat. Ranije su poljski aktivisti najavili da će dozvoliti prolaz jedan kamion na sat. Jedan od ukrajinskih vozača rekao je novinarima da se samo iz Poljske nagomilalo više od 1.200 kamiona.

I to nije sve. Prema pisanju nemačkog lista, blokada granice između Poljske i Ukrajine preti pre svega nemačkoj automobilskoj industriji. Kako kažu u industrijskim krugovima, na to će uticati čitavi lanci snabdevanja, na primer električnih kablova.