OGLASIO SE ZAKERBERG: Zbog potencijalne borbe sa Maskom mi ne zastaje dah

ŠEF kompanije Meta Mark Zakerberg izjavio je danas da ''mu ne zastaje dah'' zbog predstojeće borbe u kavezu sa vlasnikom kompanije Iks Ilonom Maskom.

OGLASIO SE ZAKERBERG: Zbog potencijalne borbe sa Maskom mi ne zastaje dah
Foto: TAnjug/AP Photo

On je na svojoj društvenoj mreži ''Treds' naveo da je predložio 26. avgust za njihov obračun, kao odgovor na objavu Maska na svojoj mreži Iks u kojoj je napisao da ''preko dana trenira'' za borbu.

Na pitanje korisnika Tredsa da li je borba obostrano dogovorena, Zakerberg je odgovorio da je reč o ''osiguranim finansijama'', aludirajući na Maskove objave iz 2018. godine kada je rekao isto o medijskim navodima da će prodati akcije kompanije Tesla, do čega nije došlo i zbog čega je Mask platio 20 miliona funti kazne zbog lažnog navođenja investitora.

Mask i Zakerberg su poslednjih meseci putem društvenih mreža dogovarali borbu, a Mask je u nedelju saopštio da će njihov sukob biti emitovan uživo na mreži Iks, ranije poznatoj kao Tviter, dodajući da će sav prihod od borbe otići dobrotvornim organizacijama koje se brinu za američke vojne veterane.

Zakerberg je u odgovoru na to napisao: ''Zar ne bi trebalo da koristimo pouzdaniju platformu koja zapravo može da prikupi novac u dobrotvorne svrhe?".

Mask je u junu na Iksu napisao da je ''spreman za borbu u kavezu'' sa Zakerbergom, nakon čega je vlasnik Mete napisao: ''Pošalji mi lokaciju'', a vlasnik Iksa na to odgovorio sa: ''Vegas, Oktagon''.

Oktagon je specijalizovani ring za borbe i koristi se za mečeve UFC-a (Ultimate Fight).

Tanjug