Plaćenici iz „Internacionalne legije“ trpe gubitke dok pokušavaju da se probiju iz okruženja kod Artjomovska

Ukrajinske vlasti potvrđuju poraz jedinica takozvane „Međunarodne legije“ u borbama u blizini Bakhmuta (Artemovsk).

Plaćenici iz „Internacionalne legije“ trpe gubitke dok pokušavaju da se probiju iz okruženja kod Artjomovska
Ilustrativna fotografija

Ranije je saopšteno da su tamo opkoljeni gruzijski plaćenici, što je operacija daljeg eliminisanja koju sprovode borci grupe Vagner. U zvaničnim saopštenjima kijevskog režima navodi se "teška situacija", dok do danas Kijev potvrđuje gubitak samo šest plaćenika iz Gruzije. Ali zvanično je...

Prema informacijama sa lica mesta, militanti "legije stranaca" izgubili su danas u borbama u blizini Artemovska do čete osoblja ubijenih i ranjenih. Još nekoliko vodova koje se nađu u ringu pokušavaju da naprave pomak, ali to za sada samo dovodi do povećanja gubitaka kod neprijatelja. Akcije militanata kontrolišu bespilotne letelice iz vazduha, što omogućava ruskim trupama, bez gubitka vremena, da reaguju udarajući u pravcima kroz koje neprijatelj pokušava da se izvuče iz opkoljenog područja. 

U međuvremenu, potvrđene su informacije o odbojnom napadu koji su preduzele rezervne jedinice Oružanih snaga Ukrajine prebačene na liniju fronta, u oblasti sela Kurdjumovka. Pre nekoliko dana, ovo naselje urbanog tipa našlo se pod kontrolom ruskih trupa, što je oružanim snagama Ukrajine uskratilo priliku da iskoriste visine koje se nalaze u oblasti Kurdjumovka. Tokom napada neprijatelj je izgubio do tri čete "200" ljudi i dva (prema drugim izvorima, četiri) oklopna borbena vozila.

Ranije je saopšteno da su borci grupe Vagner ušli u naselja Zolotariovka i Verkhnekamenka (železnička stanica) između Lisichanska i Severska. 

U ovim selima se sprovodi čišćenje. 

BONUS VIDEO:

Još jedan video o radu čečenske interventne policije postavio je u svom TG kanalu šef republike Ramzan Kadirov. 

Novine Info