POMAGAO TERORISTIMA? BEZ MILOSTI! Rusija uhapsila svetskog šampiona!

Teroristički napad u Moskvi, tokom kog je u tržnom centru "Krokus siti hol" ubijeno najmanje 139 ljudi, a broj žrtava možda i poraste jer nije mali broj onih koji su na lečenju a da su u teškom stanju, nije jedina teroristička situacija sa kojom se Rusija ovih dana bori.

POMAGAO TERORISTIMA? BEZ MILOSTI! Rusija uhapsila svetskog šampiona!
Foto: Printskrin/TV Zvezda

Nedavno nedavno su, na samom početku marta, ruske službe bezbednosti u Ingušetiji, republici koja je sastavni deo Ruske Federacije, imale vatreni okršaj sa teroristima koji su godinu dana ranije ubili tri policajca.

Taj sukob u gradu Karabulaku, okončan ubistvom pomenutih zločinaca koji su odbili da se predaju i, pucajući iz stana u koji su se zatvorili, tu i skončali, ne bi imao šta da traži na sportskim stranicama portala "Novosti" da se danas nije desio "sportski" nastavak te 24 dana stare bezbednosne priče.

Naime, kako je javila ruska novinska agencija RIA Novosti, ovog jutra je u Ingušetiji uhapšen Seid-Umar Imagožev, prvak sveta u džiu-džici.

Razlog?

Sumnja da je pomagao tzv. "Islamskoj državi".

Tačnije, prema podacima lokalne policije, utvrđeno je da je Imagožev pomagao onim istim teroristima koji su početkom marta likvidirani u opisanom okršaju sa pripadnicima ruskih bezbednosnih službi.

Agencija RIA Novosti je od izvora iz policije Ingušetije saznala sledeće:

"Pod sumnjom da je pomagao militantima, uhapšen je 25-godišnji žitelj naše republike, Seid-Umar Imagožev. Po preliminarnim podacima, on je pomagao Zelimhanu Curojevu, koji je likvidiran početkom marta tokom specijalne operacije u Karbulaku. Imagožev je borac u takmičenjima mešovitih borilačkih veština i svetski je šampion u jednoj od verzija dži-džice".

Ista agencija potom je podsetila i na detalje sukoba u kome je ubijen Curojev:

"Drugog marta na teritoriji grada Karabulak u Inušetiji uveden je režim protivterorističke operacije. U jednoj od zgrada, jedinca za specijalne namene Federalne službe bezbednoste (FSB) blokirala je grupu bandita koji su nameravali da izvrše velike terorističke zločine. Narednog dana saopšteno je da je u akciji neutralisano šest militanata. Prema dostupnih podacima, oni su bili privrženi tzv. Islamskoj državi i učestvovali su u napadu na jednu policijsku stanicu i ubistvu trojice službenika policaje u martu 2023. Troje bandita, uključujući i njihovog vođu, bili su na saveznoj potrazi".

Pratite NOVINE INFO vesti prema vašim interesovanjima na

Novosti Google News