„POŠALJITE BAJDENA NA SMETLIŠTE ISTORIJE“ Medvedev poručio Vašingtonu da uništi tiraniju

ZAMENIK predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev reagovao je na izjavu bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa da očekuje da bude uhapšen u utorak, 21. marta.

„POŠALJITE BAJDENA NA SMETLIŠTE ISTORIJE“ Medvedev poručio Vašingtonu da uništi tiraniju
Foto: AP Photo / RIA Novosti Kremlin, Mikhail Klimentyev, Presidential Press Service

On je na tu najavu reagovao duhovito, napisavši da je potrebno aktuelnog američkog predsednika Džozefa Bajdena i njegovog sina Hantera, protiv kojeg se vodi istraga poslati na smetlište istorije.

- Budale u Evropi su htele da uhapse nekog drugog, a 21. marta hoće da uhapse nekog svog u Americi. Vratite svoju zemlju, Amerikanci! U boj! Uništite tiraniju Vašingtona - poručio je Medvedev.

Medvedev aludira na odluku Međunarodnog krivičnog tribunala (MKT) u Hagu da izda nalog za hapšenje predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina, koji je optužen za navodne ratne zločine u Ukrajini.

U ironičnom tonu svoju izjavu na Telegramu Medvedev završava rečima da je objavu postavio na zahtev "američkog predsedničkog kandidata pukovnika Danila Fedoroviča Trampa".

- Potrebno je aktuelnog američkog predsednika Džozefa Bajdena i njegovog sina Hantera, protiv kojeg se vodi istraga poslati na smetlište istorije - napisao je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev.

Na izjavu Trampa reagovao je i vlasnik Tvitera Ilon Mask koji je izjavio da, ukoliko se desi hapšenje Trampa, to će dovesti do njegovog ponovnog izbora na predsedničkim izborima 2024. godine.

- Ukoliko se to desi, to će biti početak Trampovog rezibora - naveo je Mask na Tviteru.

Novine Info/RT