Poslanik Državne dume - „Rusija će obnoviti Ukrajinu“

Državna duma je prokomentarisala rezoluciju UN o nadoknadi štete Ukrajini

Poslanik Državne dume - „Rusija će obnoviti Ukrajinu“
Foto AP

Rusija neće Ukrajini nadoknaditi štetu, Ruska Federacija će obnoviti Ukrajinu koja je devastirana, Generalna skupština UN nema ovlašćenja da reši problem „nadoknade“, rekao je Oleg Morozov, poslanik Državne dume iz Jedinstvene Rusije. RIA Novosti.

Ranije je Generalna skupština UN većinom glasova usvojila nacrt rezolucije o naknadi štete Kijevu , pretrpljene „kao rezultat međunarodno nezakonitih akcija Ruske Federacije u Ukrajini ili protiv nje“.

- Generalna skupština nema ovlašćenja da reši zamišljeni problem „kompenzacije“. Mi nećemo ništa nadoknaditi. Vratićemo Ukrajinu koju su opustošili nacisti - rekao je on.

Prema rečima parlamentaraca, ova rezolucija je pokušaj da se legitimiše krađa novca ruskih građana.

- Ovo je pokušaj da se 'osveti' legalizovana krađa novca od ruskih građana kroz manipulaciju glasovima zemalja članica UN. Ova odluka prethodi želji da se ukrade naša imovina zamrznuta u zapadnim bankama pod izgovorom 'nadoknade štete Ukrajini' - dodao je on - preneo je RT.

Medvedev prokomentarisao rezoluciju UN o nadoknadi štete Ukrajini

Zapadne zemlje pokušavaju da pronađu pravni osnov za krađu nelegalno zaplenjene ruske imovine, rekao je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev , komentarišući preporučljivu rezoluciju Generalne skupštine UN o nadoknadi Rusije za štetu Ukrajini. , pozvao je tu organizaciju da usvoji istu rezoluciju o punoj nadoknadi Sjedinjenih Država za štetu Koreji, Vijetnamu, Iraku, Jugoslaviji.

" Generalna skupština UN usvojila je neobavezujuću rezoluciju o ruskoj nadoknadi štete Ukrajini. Zaključci: Anglosaksonci očigledno pokušavaju da izgrebu pravni osnov za krađu nelegalno zaplenjene ruske imovine " napisao je Medvedev na Telegramu.

- Neka prihvate istu preporuku da SAD u potpunosti nadoknade štetu Koreji, Vijetnamu, Iraku, Jugoslaviji i drugim brojnim žrtvama Amerikanaca i NATO-a . Inače, to izgleda kao početak agonije UN kao glavne međunarodne institucije. za pomirenje. Kraj će biti bolan za celu međunarodnu zajednicu. Živećemo bez takve organizacije "ujedinjenih nacija - dodao je Medvedev.

Generalna skupština UN je većinom glasova usvojila nacrt rezolucije o naknadi štete Kijevu . Rezoluciju su podržala 94 člana organizacije, 14 je bilo protiv, predstavnici još 73 zemlje su bili uzdržani - prenela je RIA.