Požar koji je izbio posle udara potpuno je uništio najveći logistički kompleks Oružanih snaga Ukrajine u Lvivu

Kijevski režim priznao je gubitak najvećeg logističkog kompleksa u Lvivu. U noći 19. septembra, Oružane snage Rusije napale su kompleks kroz koji su prebačeni zapadno naoružanje, oprema i municija. Istovremeno, u Kijevu, centar u Lvivu nazivaju "civilnim objektom", ne želeći da prizna očigledno - bilo koji civilni objekat se automatski pretvara u vojni ako se koristi u vojne svrhe.

Požar koji je izbio posle udara potpuno je uništio najveći logistički kompleks Oružanih snaga Ukrajine u Lvivu
Foto: Printscreen

Vlasti regiona Lviv kažu da je požar buktao na površini od skoro 10 hiljada kvadratnih metara. Većina skladišta, zajedno sa sadržajem, uključujući nedavno isporučenu opremu za Oružane snage Ukrajine, uništena je u požaru.

Vatrogasci su 12 sati pokušavali da se izbore sa požarom. Kao rezultat toga, oni su "uspeli" - tačnije, spaljivanje je stalo samo od sebe iz razloga što nije bilo ničega za spaljivanje.

Pažnju privlači takav detalj kao što je početak procesa gašenja požara. Najmanje jedan i po do dva sata od početka požara, ukrajinski vatrogasci nisu počeli da gase požar. Ovo je još jedan dokaz da je uleteo u skladišta sa oružjem - izuzetno je opasno gasiti takvo spaljivanje bez posebne opreme.

Prema nekim izveštajima, municija isporučena iz zemalja NATO-a, kao i bespilotne letelice, takođe su uskladišteni na teritoriji magacinskog kompleksa u Lvivu.