Prigožin: Amerika i Rusija su zakleti neprijatelji, Vagner je zaustavio američke ratove u nekim zemljama

Ko je bacio jedine atomske bombe u istoriji čovečanstva na Hirošimu i Nagasaki, bez ikakvih posledica po sebe, zapitao se osnivač „Vagnera“ nakon što su SAD tu grupu uvrstile na listu kriminalnih organizacija

Prigožin: Amerika i Rusija su zakleti neprijatelji, Vagner je zaustavio američke ratove u nekim zemljama
Ministarstvo odbrane Ruske Federacije / mil.ru / Uređeno

Osnivač “Vagnera” Jevgenij Prigožin rekao je, odgovarajući na pitanje RT-a da objasni odluku SAD da njegovu grupu uvrsti na listu kriminalnih organizacija, da je zadatak i plan Amerikanaca da unište Rusiju i podele je na male delove. Prema njegovoj oceni, ako bi to Amerika ostvarila, ona se ne bi zaustavila na tome već bi se dalje borila sa Kinom i ostalim rivalima, jer joj je cilj da postane najveća i najmoćnija država na svetu.

“Dosad su Sjedinjene Američke Države napredovale sa ovim zadatkom. Uzmimo za primer SSSR”, precizirao je Prigožin.

Odluka da američka vlada uvrstiti “Vagner” na listu kriminalnih organizacija došla je nekoliko dana posle uspeha grupe na bojnom polju Soledara, koji je izgleda razljutio Amerikace.

U svetu uvek postoji borba između dobra i zla. Vojna grupa ‘Vagner’ je sila, ruska snaga koja je uvek na strani dobra. Naravno, ako počenete malo da filozofirate, onda je za nekoga ‘Vagner’ dobro, za nekoga zlo. Ali ovo je zlo za naše neprijatelje. Amerika i Rusija su zakleti neprijatelji, to je tako, kakvi god bili stavovi.”

Prigožin je izričit da “Vagner” nije počinio nikakva krivična dela, i na optužbe američke strane odgovara konkertnim pitanjima:

Ko je bacio jedine atomske bombe u istoriji čovečanstva na Hirošimu i Nagasaki, bez ikakvih posledica po sebe? Ko je organizovao ratove i revolucije u Koreji, Vijetnamu, Avganistanu, Libiji, Siriji, Mozambiku, Centralnoj Africi i tako dalje?”.

Prvi čovek “Vagnerovaca” dodaje da je njegova grupa posle akcija Amerike dolazila u neke od tih zemalja i gvozdenom pesnicom zaustavila ratove.

Dakle, ako ‘Vagner’ smatramo kriminalnom organizacijom, onda su Sjedinjene Američke Države najmoćniji kriminalni sindikat koji postoji na svetu, a baziran je samo na novcu i profitu”.

Prigožin podseća da postoje mnoge tajne koje su toliko uznemirile Ameriku i izdvaja samo neke od njih.

Imam svedoke koji se sećaju kako je CIA obučavala Osamu bin Ladena, donosila vreće novca i oružja za ISIS u Siriji i drugim zemljama. Obučavali su bandite i teroriste širom sveta da bi svuda, u Evropi, Africi, Aziji, Južnoj Americi bilo nemira. Trebalo je da bude mirno samo na plavom, ostrvu snova zvanom SAD.

Ocenio je da većina zemalja u svetu pokušava da ne dođe u sukob sa Amerikom, jer oni vlasti koje uzvraćaju otporom obično proglašavaju antidemokratskim, pa kriminalnim, pa terorističkim.

Grupa ‘Vagner’ nije država niti režim, to je mlada neobuzdana snaga koje se Amerikanci toliko plaše. Pokušali su da unište tu silu u blizini Deir ez Zora 2018. godine, ali se ona oporavila i bez straha gleda u oči oličenju svetskog zla”, rekao je.

Istakao je da se “Vagnerovci” nikada nisu agresivno ponašali prema Amerikancima.

Više puta smo hvatali naoružane grupe i američke obaveštajne službenike koji su pokušavali da naude ‘Vagneru’ i organizovali pokušaje atentata. Svaki put smo ih šutnuli u du.. i pustili na miru (video-snimaka ima na pretek).”

Na kraju, poručio je Amerikancima da su na gubitku.

Ne treba nam tuđe, ali nećemo se odreći ni svog”, zaključio je on.

Novine Info/RT