PRIPADNICI ROSU PUCALI NA SRBE: Izrešetali automobil, teško povređena jedna osoba

PRIPADNICI specijalne jedinice policije tzv. Kosova ROSU pucali su danas oko 11.30 časova kod nelegalnog punkta na Bistričkom mostu na magistralnom putu Kosovska Mitrovica-Leposavić na vozilo u kojem su se nalazila dva Srbina, saopštio je Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM.

PRIPADNICI ROSU PUCALI NA SRBE: Izrešetali automobil, teško povređena jedna osoba
/ foto ilustracija - SHUTTERSTOCK

Tom prilikom ranjen je Miljan D. dok je njegov suvozač Dušan S. pukom srećom prošao bez povreda, dok je čitav automobil izrešetan.

Miljan D. je pogođen u predelu levog grudnog koša i ima prostrelnu ranu s kojom je transportovan hitno u bolnicu u Kraljevu.

- Pripadnici Kurtijevih Rosu specijalaca pucali su na srpsko vozilo i Srbe u njemu rafalom samo zato što nisu želeli da dozvole da ih bez ikakvog osnova i i razloga Rosu maltretira. Kurtijevi specijalci Rosu nemaju šta da traže na severu KiM, kao i na ovom punktu koji je bespravno i nelegalno podignut, a sa kog svakodnevno maltretiraju srpski narod koji tuda prolazi - istakao je Petković.

On podseća da Beograd od početka prisustva specijalaca Rosu na severu upozorava da je njihov jedini cilj da izazovu incidente i maltretiraju naš narod u pokrajini, što se danas i pokazalo. - Očigledno je da Kurti ne preza ni od čega da pusti srpsku krv i to je jedina svrha postojanja njegovih eskadrona na severu KiM - zaključio je Petković.