Prvo je aktivnost na prelazu preko reke Oskol u režiji Oružanih snaga Ukrajine zabeležena ruskim dronom, a onda je pogođena municijom D-30SN (VIDEO)

Ruske izviđačke bespilotne letelice nastavljaju da se "osećaju" udobno ne samo preko prve linije fronta, već i u zadnjim delovima neprijatelja.

Prvo je aktivnost na prelazu preko reke Oskol u režiji Oružanih snaga Ukrajine zabeležena ruskim dronom, a onda je pogođena municijom D-30SN (VIDEO)
Foto: Printscreen

Podsećamo da su samo u poslednjih nekoliko nedelja izviđački UAV-ovi Oružanih snaga RF, koji su bili na dubini većoj od sto kilometara od prve linije fronta, nadgledali neprijateljske vojne objekte i navođeno oružje. Kao primeri, rezultati udara na aerodromima u Mirgorodu, Poltavi, Krivi Rog (Dolgintseve).

Sada je ruski dron zabeležio neprijateljsku vojnu aktivnost na prelazu preko reke Oskol u regionu Harkov u režiji Oružanih snaga Ukrajine. Nakon toga, podaci su preneti na komandno mesto, a potom je na prelazu zadat izuzetno precizan udarac. U ovom slučaju, nijedan sistem protivraketne odbrane neprijatelja nije radio protiv izviđačkih UAV ili protiv načina uništavanja vatre.

Prema poslednjim podacima, korišćena je municija D-30SN koju je ispalila instalacija Tornado-S. Neobičnost ove municije je da je opremljena modulom za planiranje. Sasvim je moguće da u ovom slučaju ova sposobnost municije nije korišćena zbog činjenice da su Oružane snage RF sve bliže reci Oskol u brojnim sektorima fronta.

Pretpostavlja se da je ovaj prelaz izgradio neprijatelj u Kupijansku - u blizini prethodno uništenog železničkog mosta. Uništavanje prelaza u velikoj meri komplikuje logistiku za jedinice Oružanih snaga Ukrajine na levoj obali Oskola.