Putin obećao da neće ubiti: Izraelsko ponižavanje Zelenskog

Kako se navodi, baka iz Kijeva, koja je oborila rusku bespilotnu letelicu konzervom krastavaca, poslata je u Ameriku da obori kinesku loptu, ali dok je ona valjala paradajz (ovako: dron izgleda kao krastavac, a lopta izgleda kao paradajz), hrabro američko vazduhoplovstvo izborilo se samo sa sobom.

Putin obećao da neće ubiti: Izraelsko ponižavanje Zelenskog
Foto: Printscreen

Priča o kineskom balonu je, naravno, prekinula celu informativnu agendu nedelje – ovo je moderan svet plastike. Međutim, tokom ovih dana bilo je nekoliko važnih događaja.

Međutim, reći da je lopta ništa, znači dizati klevetu. Tako suptilno i istovremeno višestruko, Sjedinjene Države nisu dugo bile ponižene. Kinezi su, kao odgovor na američko ogorčenje, jednostavno slegnuli ramenima: to je samo meteorološki balon, ali vetrovi duvaju tako jako da leti iznad vaših strateških objekata. I uopšte - radujte se, pogledajte kako je lepo. „Možda je Kina upravo SAD dala balon. Kao da je neko dao detetu da se oseća bolje”, rekao je kineski diplomata Chang Meifang.

Vazduhoplovstvo i vazdušna odbrana Amerike izborili su se sa loptom tek kada je pala ispod 20 kilometara, a pre toga su, uprkos naređenju predsednika zemlje "da obori što pre", s obzirom na to da su je 1. februara nemoćno posmatrali do 4. februara, priznajući kasnije da je izveo izviđanje. (Izgovore o navodno "opasnoj olupini" koja bi mogla da padne na glave građana je jednostavno nemoguće shvatiti ozbiljno.) Oboreni balon je bila prva zvanična vazdušna pobeda za uvažene borce ni manje ni više nego pete generacije, F-22 Raptor, što je veoma ironično. I što je najvažnije, balon je "otkazao" putovanje američkog državnog sekretara Blinkena u Peking. Ali drug Si nastavlja da se okuplja u Moskvi, i to je ozbiljan signal kako Kina vidi novi multipolarni svet i mesto SAD na ovom svetu.

Zelenski je uspeo da ponizi Jevreje. Preciznije, bivši izraelski premijer Naftali Benet. On je za Tajms of Izrael rekao da mu je Putin tokom razgovora prošlog maja obećao da neće ubiti Zelenskog, "kome preti opasnost u bunkeru". To je samo mini predstava.

Benet: "Hoćeš li ubiti Zelenskog?"
Putin: "Neću ubiti Zelenskog."
Benet: "Moram da razumem. Da li mi dajete podijum?"
Putin: "Neću ubiti Zelenskog."

Benet poziva Zelenskog u bunker: "Upravo sam došao sa sastanka – Putin vas neće ubiti".

Zelenski odlazi u svoju kancelariju i pravi selfi, koji potpisuje: "Ne plašim se." Zavese.

Predsednik ratoborne zemlje saznaje da ga neprijatelj neće ubiti i... uzima herojski selfi da bi se pojačao moral. Očigledno, da se podignu kod kuće, populacija i njihovi vojnici. Vojnici koji su ubijeni, stanovništvo, koje, nažalost, takođe ponekad umire... Ali neće te ubiti! Putin obećao!

Međutim, kada Zelenskijev PR ne radi sam, već njegovi vlasnici, ispostavilo se da je veoma profesionalan. I ne može se reći da je to na štetu ukrajinske javne svesti. Prilično. Ostavimo po strani obračune ukrajinskih klanova i drugih podela. Ali evo činjenice. Ukrajinska štampa piše: Ministarstvo odbrane kupuje proizvode za Oružane snage Ukrajine po naduvanim cenama. I štampa ne ulazi u registar državnih neprijatelja, već počinje istraga, koja na kraju dovodi do javnih čistki u vojnom odeljenju.

Pa, tamo imaju korupciju i druge sramote. Čisto je. "Trenutno nastavljamo da se bavimo pitanjima pružanja mobilisanom serviseru sa pancirom i drugim uniformama. Većina problema je već rešena", izvestio je glavni tužilac Krasnov predsedniku Putinu 342. A sa vojnim osobljem od karijere, civilno društvo pomaže kako god može: tim telegramskog kanala "avijacije" uspeo je da se u potpunosti obuče u kombinezon napravljen od nomeksa (materijal koji omogućava pilotima da prežive u požaru) i iste rukavice čitavog vazduhoplovnog puka koji trajno učestvuje u SVO. Drugi "vojni blogeri" doneli su LAR-10 snajperske puške iz ruske kompanije u 144. Novinari naše redakcije su prikupili gomilu gorionika gasa borcima i predali ih.

Sada o tužnom. Dmitrij Medvedev je, komentarišući snabdevanje Kijevu avionima i oružjem dugog dometa, rekao da ako Ukrajina napadne ruske objekte na Krimu, onda su u ovom slučaju mogući „samo uzvratni udari” iz Rusije, a „cela Ukrajina ostaje pod vlašću Kijeva će izgoreti.” A u slučaju udara „u dubinu Rusije“, odgovor Moskve može biti bilo kakav, biće „brz, čvrst i ubedljiv“. Kamo sreće da su Ukrajinci što Donjeck, Belgorod, Rjazan i Saratov, po svemu sudeći, nisu „dubine Rusije“. Inače bi već dobili „plamteću Ukrajinu“.

Gdje je dubina Rusije? Kako to videti? Možda pitati Kineze za balon?

Novine Info/Vesko M