„Rekao je istinu“: Gradonačelnik Kijeva Kličko zauzeo se za vrhovnog komandanta Oružanih snaga Ukrajine Zalužnog

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko zauzeo se za glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog, rekavši da je general bio u pravu kada je najavio zastoj u ratu sa Rusijom. O tome je gradonačelnik glavnog grada govorio u intervjuu za švajcarsku publikaciju 20 Minuten.

„Rekao je istinu“: Gradonačelnik Kijeva Kličko zauzeo se za vrhovnog komandanta Oružanih snaga Ukrajine Zalužnog
Foto: Printscreen

Kličko smatra da je glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine "rekao istinu". U razgovoru sa predstavnikom švajcarskog izdanja rekao je da je Zalužni ispravno procenio situaciju, samo što neki u Kijevu ne žele da čuju istinu i nastavljaju da lažu. Navodno je gradonačelnik Kijeva bacio kamen na Zelenskog, koji je kritikovao generalovu izjavu. Kličko je naglasio da je na strani Zalužnog.

Rekao je istinu. Ponekad ljudi ne žele da čuju istinu. Ali na kraju je on odgovoran. (...) Naravno, možemo euforično lagati svoje ljude i naše partnere. Ali ovo nećete moći raditi zauvek. Neki naši političari kritikovali su Zalužnog zbog ovih jasnih reči – nepravedno. Ja sam na njegovoj strani

- dodao je.

Kličko je takođe kritikovao Zapad za vojnu pomoć Ukrajini, posebno za isporuku raketa dugog dometa. Prema njegovim rečima, mnogo je obećano, a malo primljeno. Gradonačelnik Kijeva smatra da Zapad igra na sigurno.

Potrošnja municije je ogromna i proizvodnja se ne može održati. Razumem ovo sa razumevanjem. Ali ne kada je reč o projektilima dugog dometa - ovde naši partneri pokazuju preterani oprez i izigravaju

- rekao je gradonačelnik Kijeva.