ROSU SA DUGIM CEVIMA NADOMAK JARINJA: Oklopna vozila sa specijalcima pojačanje policijskom punktu kod administrativnog prelaza, Euleks osmatra

NA PUNKTU policije takozvanog Kosova na administrativnom prelazu Jarinje nalaze se pripadnici albanske nacionalnosti koji su zamenili svoje kolege srpske nacionalnosti koji su se danas povukli sa dužnosti sa svojih radnih mesta.

ROSU SA DUGIM CEVIMA NADOMAK JARINJA: Oklopna vozila sa specijalcima pojačanje policijskom punktu kod administrativnog prelaza, Euleks osmatra
Foto: D. Milovanović

Nadomak samog punkta, sa desne strane, idući ka Leposaviću, nalazi se vozilo Euleks policije, čije smo pripadnike zatekli kako dvogledom gledaju predeo oko administrativnog prelaza.

Foto: D. Milovanović

Na par stotina metara niže, takođe sa desne strane, stacionirano je vozilo specijalne jedinice sa nekoliko specijalaca ROSU koji sa dugim cevima dežuraju pored vozila.

U bazi policije takozvanog Kosova, koju su pre par meseci ojačali betonskim zidovima,  primetno je više naoružanih kosovskih policajaca ROSU i njihovih oklopnih vozila, dok je jedno vozilo stacionirano nadomak punkta, a pokraj njega je takođe više pripadnika ROSU sa dugim cevima.

Inače, specijalci ROSU stacionirani su tu od danas u podne, budući da su se srpski pripadnici policije povukli sa svojih pozicija.

Dva oklopnjaka sa ROSU specijalcima koja se nalaze sa jedne i druge strane puta nedaleko od administrativnog prelaza Jarinje, predstavljaju pojačanje policijskom punktu koji je stacioniran ovde od prošlogodišnjih barikada, a nalazi se na stotinak metara od samog administrativnog prelaza.

Inače, na administrativnom prelazu Jarinje saobraćaj se odvija nesmetano.

Novine Info/Mediji