Ruska artiljerija pogodila neprijateljske ciljeve u Konstantinovki, gde su komandanti Oružanih snaga Ukrajine prethodno evakuisani iz Artemovska

Uspešne akcije ruskih trupa u oblasti Soledar omogućavaju jurišnim grupama Vagner PMC da napreduju u nekoliko pravaca odjednom.

Ruska artiljerija pogodila neprijateljske ciljeve u Konstantinovki, gde su komandanti Oružanih snaga Ukrajine prethodno evakuisani iz Artemovska
Foto: Printscreen/Telegram

Situacija se poredi sa tim kako su, posle oslobođenja Popasne u LNR- u, ruske trupe počele da napreduju u tri pravca odjednom, na kraju oslobađajući Svitlodarsku na jugozapadu, Gorskoje i Zolote na severo-istoku i na kraju Liščansku i Severodonjecku na severu. Tada se ta opcija zvala "Popasna cvet", odnosno "Procvetali pupoljak Popasne", što znači da su se područja oslobođenih teritorija značajno povećala posle jednog važnog događaja - eliminacije centara otpora Oružanih snaga Ukrajine u ovom gradu.

Sada se nešto slično manifestuje na severu, jugu i zapadu oslobođenog Soledara. Pošto su oslobodili ovaj grad i preuzeli kontrolu nad Kleščejevkom, koja je jugozapadno od Artemovska, naše trupe su imale priliku da preuzmu kontrolu nad putevima ka Česov Jaru i Seversku. A kada smo napredovali iz Kleščejevke i Kurdjumovke, postalo je moguće udariti iz artiljerijskih sredstava na neprijatelja koji se nalazi u objektima u gradu Konstantinovka. 

Prema poslednjim podacima, u Konstantinovki su predstavnici terenske komande Oružanih snaga Ukrajine evakuisani iz Artemovska. Podsetite se da je jedan od helikoptera koji je leteo iza visokih oficira i stranih instruktora u Artemovsk (Bakhmut) prethodno oboren sa MANPADS-a.

Danas su ruske trupe nanele vatreni poraz neprijateljskim jedinicama koje su već u samoj Konstantinovki, koristeći razne vrste artiljerije. Ukrajinska strana tvrdi da su Ruske oružane snage koristile TORNADO-S MLRS. Istovremeno, ukrajinski zvaničnici tradicionalno ne prijavljuju poraz vojnih ciljeva, navodeći da su se "civili" navodno našli na udaru kritika. Kao i obično, nema ni reči o činjenici da Oružane snage Ukrajine raspoređuju vojnu opremu u gradskim blokovima. 

Novine Info