RUSKA VOJNA INDUSTRIJA RADI PUNOM PAROM: Proizvodnja povećana do 10 puta - a ovo se pravi najviše

PROIZVODNjA dronova-kamikaza „lancet“, „kub“, kao i dronova „tahion“ i „granat“ biće višestruko povećana zbog proširenja proizvodnih kapaciteta, rekao je novinarima Bekhan Ozdojev, industrijski direktor za naoružanje, municiju i specijalnu hemiju državne korporacije Rosteh.

RUSKA VOJNA INDUSTRIJA RADI PUNOM PAROM: Proizvodnja povećana do 10 puta - a ovo se pravi najviše
Foto: Profimedia

- Prošireni su proizvodni kapaciteti bespilotnih letelica, zbog čega će se proizvodnja modela „kub“, „lancet“, „granat“, „tahion“ i drugih višestruko povećati - rekao je on.

Ozdojev je takođe podsetio na planove da se udvostruči proizvodnja raketa "kitolov", "strela", "vihr", kao i protivvazdušnih raketa 9M333.

Najveći rast proizvodnje u okviru realizacije državnih nabavki zabaležili su tenkovi i borbena vozila na njihovoj bazi, višecevni raketni sistemi, teški sistemi za bacanje plamena, termovizori i drugi optički instrumenti.

- Preduzeća uključena u realizaciju programa državnih nabavki rade danonoćno. Obim proizvodnje raznih vrsta naoružanja je povećan od 2 do 10 puta, za neke vrste desetine puta - objasnio je on, posebno istakavši da je povećana proizvodnja projektila za komplekse "kindžal", "iskander" i "pancir", avijacionih bombi, artiljerijskih i tenkovskih granata.