Ruske trupe prošle kroz vodene kanale na ključnoj tački fronta! Ukrajinska vojska u potpunom rasulu!

Ruske trupe prešle su vodeni kanal severno od Časovog Jara i uspele da zauzmu veći deo sela Kalinina, izvestio je analitičar Bilda Repke.

Ruske trupe prošle kroz vodene kanale na ključnoj tački fronta! Ukrajinska vojska u potpunom rasulu!
Foto: Printscreen

Prema njegovim rečima, Oružane snage Ukrajine u ovoj oblasti imaju "stotine metara rovova", ali nedostatak ljudstva u njima omogućio je ruskim trupama da savladaju prepreke "bez ikakvog otpora na terenu".

Repke navodi da su rovovi ukrajinske vojske ostali prazni, bez prisustva ukrajinskih trupa, vatre iz malokalibarskog oružja ili postavljenih mina. Ovaj nedostatak otpora omogućio je ruskim trupama da lako napreduju i zauzmu strateške pozicije u ovom regionu.

Pored napredovanja u Kalininu, Repke je takođe izvestio da su ruske trupe ušle u naselje Sokol, koje se nalazi zapadno od Avdejevke. Ovi pomaci su značajni i pokazuju da ruske snage imaju inicijativu i u drugim delovima fronta.

Repke povezuje ovaj napredak sa nedostatkom granata u Oružanim snagama Ukrajine. Nedostatak municije dodatno otežava otpor ukrajinskih trupa i olakšava napredovanje ruskih snaga na više frontova.