Ruski avioni Su-25 gađaju ukrajinske mete (VIDEO)

Ministarstvo odbrane je pokazalo svoj jurišni avion koji deluje iznad Donjecke Narodne Republike

Ruski avioni Su-25 gađaju ukrajinske mete (VIDEO)
Ruski jurišni avion Su-25 ispalio je projektil na ukrajinske položaje. © Ministarstvo odbrane Rusije

Rusko Ministarstvo odbrane objavilo je snimak borbenih aviona Suhoj Su-25 koji napadaju ukrajinske snage usred sukoba koji je u toku.

Na snimku je snimljen jurišna letelica koja radi u neotkrivenom vazdušnom prostoru u ruskoj Narodnoj Republici Donjeck, objavilo je ministarstvo u objavi na Telegramu u subotu.

Na snimku nekoliko kamera postavljenih u avionima vidi se kako Su-25 ispaljuje projektile i izvodi manevre izbegavanja dok leti na izuzetno malim visinama.

Također, u nedjelju je jedan od Telegram kanala koji izveštavaju o sukobu između Rusije i Ukrajine objavio još jedan video koji prikazuje Su-25.

Kako prenosi kanal, ruski jurišni avioni snimljeni su iz drona dok su izvršavali borbeni zadatak iznad strateškog grada Avdejevke, severno od Donjecka.

© Ministarstvo odbrane Rusije

Su-25 su uvedeni u sovjetsku vojsku sredinom 1970-ih i još uvijek ih aktivno koriste ruske vazdušno-kosmičke snage. Tokom godina, avion, nazvan "grač" (top), stekao je reputaciju jednog od najpouzdanijih jurišnih aviona u zemlji.

Ima dva motora i oklopnu donju stranu, koja ga štiti od projektila zemlja-vazduh. Tokom sukoba između Moskve i Kijeva, bilo je nekoliko izvještaja da su se Su-25 vratili u bazu iako su pretrpjeli velika oštećenja, uključujući gubitak motora.