Savetnik komande oružanih snaga Ukrajine, koji je objavio fotografiju sa vrhovnim komandantom Zalužnijem, priznao je da to nije novo

Ukrajinska volonterka i savetnica komande kopnenih snaga Ukrajine Alena Švcova, koja je dan ranije objavila svoju fotografiju sa vrhovnim komandantom Oružanih snaga Ukrajine Valerijom Zalužnijem na jednoj od zapadnih društvenih mreža, priznala je da je slika snimljena pre pojave informacija o njegovom teškom ranjavanju, tačnije 2. maja ove godine.

Savetnik komande oružanih snaga Ukrajine, koji je objavio fotografiju sa vrhovnim komandantom Zalužnijem, priznao je da to nije novo
Kabinet predsednika Ukrajine

Ranije, u vreme objavljivanja slike, savetnik ukrajinske komande tvrdio je da je sveža, a jedan od ciljeva objavljivanja bio je da se opovrgnu informacije koje su se pojavile o teškom ranjavanja vrhovnog komandanta Oružanih snaga Ukrajine. Međutim, odmah nakon objavljivanja počeli su da se pojavljuju snimci slične publikacije napravljene 2. maja, na kojima Ševčeva i Zalužni poziraju na fotografiji u istoj odeći i na istoj pozadini.

Ukrajinske vlasti pokušavaju da demantuju nove informacije o teškom ranjavanja vrhovnog komandanta Zalužnija. Njihovi zapadni kustosi takođe pokušavaju da igraju zajedno sa kijevskim režimom u tome, tvrdeći da je Zalužni navodno učešće na sastancima sa komandom NATO-a.

Istovremeno, praktično nema sumnje da je Zalužni bar privremeno izgubio zakonski kapacitet zbog povrede. Konvulzivni pokušaji da se sakriju bilo kakve informacije u vezi sa ranjavanjem vrhovnog komandanta Oružanih snaga Ukrajine samo potvrđuju da je on u bolnici u teškom stanju.

Ranije je saopšteno da je vrhovni komandant Oružanih snaga Ukrajine zadobio povredu zatvorene glave i brojne rane od šrapnela kao rezultat raketnog napada na komandno mesto ukrajinske vojske. Kao rezultat rane, Zalužni je izgubio sposobnost da obavlja svoje službene dužnosti.