SRBIJA POD SNEGOM: Ekipe EPS-a na terenu; Na Kopaoniku veje duže od 30 sati (FOTO)

SRBIJA je jutros osvanula pod snegom. Visina snega u brsko-planinskim predelima u Srbiji je sve veća, a sneg u pojedinim delovima zemlje stvara probleme u saobraćaju.

SRBIJA POD SNEGOM: Ekipe EPS-a na terenu; Na Kopaoniku veje duže od 30 sati (FOTO)
Foto: Tanjug/Branko Lukić

Sjenica: Ekipe EPS-a na terenu, pomoć iz Čačka

U Sjenici su zbog snega pojedina mesta bez struje, a ekipe EPS-a su na terenu. Predsednik opštine Sjenica Munib Mujagić izjavio je da je Elektrodistribucija Čačak promtno poslala interventne ekipe koje čine napore da otklone kvarove i istakao da je mnogo toga stavljeno u prvobitno stanje.

On je za Tanjug rekao da je preksinoć padao vlažan sneg koji je opteretio elektrovodove i da je bilo velikih kvarova, posebno u Baranskom kraju, jer je pregoreo glavni prekidač, kao i u Kladnici. Mujagić je istakao da ekipe čine napore da mesta koja su ostala bez struje dobiju električnu energiju.

Situacija na području Ivanjice posle snežne oluje je pod kontrolom

Predsednik opštine Ivanjica Momčilo Mitrović izjavio je jutros za medije da su na području Ivanjice pale veće količine snega i da je bila snežna oluja praćena vetrom, ali situacija je sada pod kontrolom.

Prema njegovim rečima, snežni pokrivač u samom gradu Ivanjici je između 10 do 15 centimetara, dok je na planini Goliji debljina snežnog pokrivača oko 60 centimetara.

- Najviše problema je bilo na putnoj inferastrukturi što se tiče svih putnih pravaca. Na putni pravac kojim je trebalo da se transportuje pacijent na dijalizu poslata je mehanizacija, a na ostalim putnijm pravcima smo sačekali da se vreme stabilizuje i da padavine prestanu - rekao je Mitrović.

Bez struje 300 korisnika u Brzeću, Batotu i delu Mitrovog Polja u Župi

Sneg koji na Kopaoniku pada duže od 30 sati, dostigao je visinu od 38 centimetara. Na nekoliko dalekovoda u bruskoj i aleksandrovačkoj opštini sneg je prouzrokovao probleme u napajanju električnom energijom, zbog čega je bez struje još 300 korisnika u Brzeći, Batotu i delu Mitrovog Polja u Župi, prenosi RTS.

Na terenu su tri ekipe Elektrodistribucije. Do vrha Kopaonika prohodno je i iz pravca Jošaničke Banje i iz pravca Brusa, uz obaveznu upotrebu zimske opreme.

Četiri osobe spasene noćas iz snega u Ivanjičkom kraju

U Ivanjičkom kraju noćas su četiri osobe spasene iz snega.

Vatrogasno-spasilačka ekipa je iz zavejanog automobila u mestu Dobri Do evakuisala dve osobe, a ivanjički putari su evakuisali jednog meštanina iz sela Jasenova koje se nalazi na putu između Ivanjice i Nove Varoši, kao i jednog stanovnika mesta Kovilje.

FOTO: TANJUG/ BRANKO LUKIĆ/ bg

Kako javljaju mediji, u ivanjičkom kraju juče je bilo problema sa električnom energijom u selima Močioci, Kušići i Bratnjevo, a u tim selima u jednom trenutku nije bilo ni telefonije.

FOTO: TANJUG/ BRANKO LUKIĆ/ bg