Šta je spalilo satelite ili ko Ilona Maska iznad Rusije?! Američki "Starlink-2653" se raspao u hiljade komada!

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci neidentifikovanog objekta koji su, u sredu 22. maja uveče, primetili stanovnici juga Rusije.

Šta je spalilo satelite ili ko Ilona Maska iznad Rusije?! Američki "Starlink-2653" se raspao u hiljade komada!
Shutterstock

Na snimku koji su snimili očevici vidi se objekat sa svetlećim repom koji liči na kometu. Spustio se velikom brzinom i nestao iza kuće na horizontu. Prvi put se dan ranije saznalo da su stanovnici na jugu zemlje primetili čudan objekat na nebu, prenosi sajt „Monavista".

Šef astronomske opservatorije iz Rostova na Donu Nikolaj Demin prvo je izneo mišljenje da je objekat koji su na nebu videli stanovnici južnih regiona Rusije kosmički otpad, prenosi ruski sajt "Lenta".

Ispostavilo se da je neidentifikovani leteći objekat, koji je primećen na jugu Rusije, američki satelit „Starlink-2653" Ilona Maska. O tome je na Telegram kanalu pisalo udruženje astronoma „AstroAlert" iz Arhiza, prenosi "Crimea-news". - Upravo u tom trenutku su ga izvlačili iz orbite. U takvim slučajevima, letelica sagoreva u gornjoj atmosferi, ostavljajući svetao vatreni trag - prenosi ruski sajt "5-tv"

Pored toga, u martu su stanovnici Dalekoistočnog federalnog okruga Rusije snimili neidentifikovani leteći objekat.

Na objavljenim snimcima vidi se kako crno nebo prelazi objekat praćen zapaljenim zadnjim delom. Sudeći po video snimku, predmet se u nekom trenutku raspao u fragmente, prenosi ruski sajt "Lenta".