STIŽE NEVREME U BEOGRAD: Pod oznakom „HITNO“ RHMZ objavio upozorenje

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod objravio je upozorenje za šire područje Beograda na jake pljuskove, kratkotrajan grad i jak vetar.

STIŽE NEVREME U BEOGRAD: Pod oznakom „HITNO“ RHMZ objavio upozorenje
Foto: Printscreen

- U narednih sat vremena jaka konvektivna oblačnost koja na području Kolubarskog okruga uslovljava obilne pljuskove sa količinom kiše od 20 do 40 mm za kratak vremenski period, kratkotrajan grad i jak vetar premeštaće se ka širem području Beograda (potez između Obrenovca i Lazarevca), navodi se u upozorenju.

MUP izdao hitne naredbe zbog dolaska oluje u Srbiju

Ministarstvo unutrašnjih poslova intenzivno prati kretanje vremenskih nepogoda koje su zadesile zemlje u regionu i u skladu sa tim, kao i sa prognozama RHMZ-a, preduzima sve neophodne mere u cilju preventivnog delovanja na zaštiti od posledica obilnih padavina, kao i zaštiti stanovništva i njihove imovine.

Kako je saopšteno iz MUP, vršilac dužnosti pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije MUP Luka Čaušić prosledio je nalog za preduzimanje preventivnih i operativnih mera, preko svih 27 organizacionih jedinica u Srbiji, gradonačelnicima, predsednicima opština kao i načelnicima upravnih okruga, a sve u cilju sprečavanja i otklanjanja posledica vremenskih nepogoda i zaštite života ljudi, materijalnih i kulturnih dobara.