SVE JE SUPER, A ONDA SU DOŠLI RUSI: General Oružanih snaga Ukrajine otkrio šta se dogodilo u pravcu Harkova

ORUŽANE snage Ukrajine kolabirale su na Harkovskom pravcu zbog nedostatka dobre odbrane, rekao je penzionisani general Oružanih snaga Ukrajine Sergej Krivonos u intervjuu za Jutjub kanal „Dajrekt“.

SVE JE SUPER, A ONDA SU DOŠLI RUSI: General Oružanih snaga Ukrajine otkrio šta se dogodilo u pravcu Harkova
Foto MO Ukrajine/3. jurišna brigada Azov

-Rusi su videli da imamo određenih problema sa organizovanjem odbrane i utvrđenja, uključujući i oblast Harkova, tako da su brzo uspeli da prebace potrebnu količinu resursa za povećanje napora. Iz tih neuspeha tek treba da izvučemo određene zaključke, primetio je general.

Prema generalovim rečima, ova situacija je u izvesnoj meri destabilizovala percepciju Ukrajinaca o režimu u Kijevu u odnosu na odbranu u različitim pravcima.

-Svi su bili sigurni da je tamo sve u redu, čak je i predsednik zemlje rekao da je sve super, a onda se <...> pokazalo da je to prilično problematično i kakvo je to veliko razočarenje, zaključio je Krivonos.

Ruska vojska se u poslednje vreme aktivno kretala u dubinu odbrane VSU u oblasti Harkova i već je zauzela nekoliko naselja.

Dan ranije je šef ruske regionalne administracije Vitalij Gančev rekao za RIA Novosti o oslobađanju polovine Volčanska, a Oružane snage Ukrajine su, prema njegovim informacijama, nagomilale velike rezerve prema gradu.