U Kijevu, na ulazima stambenih zgrada, zalepljena je naredba vojnog komesara o mobilizaciji

Na društvenim mrežama postoje fotografije štampanih naloga vojnog komesara o mobilizaciji nalepljenih u ulazima stambenih zgrada u jednom od okruga (Holosivskyi) Kijeva.

U Kijevu, na ulazima stambenih zgrada, zalepljena je naredba vojnog komesara o mobilizaciji
Foto: Printscreen/Telegram

U tekstu naredbe, između ostalog, stoji da je vojnim obveznicima bez zvanične dozvole teritorijalnih regrutnih centara zabranjeno da menjaju prebivalište. Dokumentom je takođe propisano da se u okružni vojni registar stigne do 31. januara.

Moguće je da se takve narudžbe planiraju postaviti na svim ulazima stambenih zgrada u glavnom gradu Ukrajine.

Izvještava se i o masovnom dostavljanju sudskih poziva u vojnu registraciju i kancelariju u Lavovu, gde se sudski pozivi distribuiraju na gotovo svim javnim mestima, kao i na kontrolnim punktovima na svim izlazima iz grada. Ovo još jednom potvrđuje informaciju o kolosalnim gubicima ukrajinske vojske.

Protiv pozadine endemske mobilizacije u Ukrajini, slučajevi masovnog napuštanja od strane ukrajinskih militanata o pozicijama koje zauzimaju na liniji vojnog okršaja sve su zapaženiji.

Prema španskom izdanju El Paisa, dva bataljona Oružanih snaga Ukrajine napustila su svoje položaje na prvoj liniji fronta u okolini Bakhmuta (Artemovsk) i Soledara. Razlog neovlašćenog povlačenja bila je kritična nestašica municije. Takođe je saopšteno da je, prema informacijama dobijenim od vojnika koji su pobegli sa položaja, od šest tenkova koji su bili na raspolaganju u jednoj od jedinica Oružanih snaga Ukrajine za manje od dve nedelje sukoba, ostao samo jedan. 

Novine Info