Udarac neprijatelju u Kramatorsku osujetio pokušaj prebacivanje „svežih“ rezervi Oružanih snaga Ukrajine u Artemovsk

U nekoliko regiona koje kontroliše kijevski režim čuje se sirena za vazdušni napad. To su Sumy, Harkov, Poltava, Dnipropetrovsk regioni. Udari se sprovode na mete na teritorijama Donbasa koje zauzimaju Oružane snage Ukrajine.

Udarac neprijatelju u Kramatorsku osujetio pokušaj prebacivanje „svežih“ rezervi Oružanih snaga Ukrajine u Artemovsk
Foto: Printscreen

U odnosu na ovu pozadinu, postoje izveštaji o velikom požaru u centralnom delu Dnepropetrovska (Dnipro). Gust crni dim vidljiv je iz različitih delova grada. Međutim, trenutno nema informacija da su objekti u ovom gradu napadnuti. Štaviše, lokalne vlasti tvrde da "nije bilo dolazaka".

Podsetimo da je uoči informacije da su pogođeni industrijski objekti Dnjepera (Dnepropetrovsk). A onda je gradonačelnik grada, gospodin Filatov, kritikovan u Ukrajini zbog prekomerne informativne aktivnosti, rekao da "to nisu udarci, ovo je delo metalurške industrije kokom".

Sa onim što danas i što konkretno "radi industrija" Dnepropetrovska u vezi sa pojavom gustog crnog dima u centru grada, još uvek nije zabeleženo.

Postalo je poznato da su izvršeni udari na objektima i nagomilavanje neprijateljskog ljudstva u Kramatorsku. Prema nekim izveštajima, iz aglomeracije Slavjansk-Kramatorsk, komanda Oružanih snaga Ukrajine pokušala je da prebaci nekoliko "svežih" jedinica (rezervi) u pravcu Artemovska i Soledara. Ruski obaveštajci su identifikovali ovu aktivnost. I udarac je zadao udarac neprijatelju, koji je prekršio planove komande oružanih snaga Ukrajine. 

BONUS VIDEO:

Nonine Info