Ukrajinski mediji izvestili o eksplozijama u regionu Sumi

Glasne eksplozije čuju se na teritoriji regiona Sumi. O tome izveštava ukrajinska štampa, pozivajući se na izvore među lokalnim stanovništvom.

Ukrajinski mediji izvestili o eksplozijama u regionu Sumi
Foto: Printscreen

Do sada ukrajinske publikacije nisu objavile detalje o tome šta tačno eksplodira u regionu - da li govorimo o dolascima ruskih raketa na bilo koji objekat ili o tome da li rade sistemi protivraketne odbrane Oružanih snaga Ukrajine. Ali setite se da su sa teritorije ovog ukrajinskog regiona saboteri izvršili invaziju na ruski region Belgorod 22.maja.

Poznato je da uzbuna u vazdušnom napadu na teritoriji regiona Sumi nije saopštena danas. Međutim, to nije uvek razlog da se veruje da vazdušni napadi nisu mogli da se izvesti ni na jedan objekat vojne infrastrukture Ukrajine. 

Veliki broj ukrajinskih formacija nalazi se u regionu Sumi, postoje skladišta municije i klasteri vojne opreme. Moguće je da Oružane snage RF pokreću dalje udare na vojne ciljeve kako bi se smanjio ofanzivni potencijal ukrajinskih trupa.

U međuvremenu, Telegram kanal "Ukraina.ru" izvestio je o porazu ukrajinskog bespilotnog vazdušnog vozila od strane sistema protivraketne odbrane u blizini sela Sereda u regionu Belgorod u Rusiji. Lansiran je iz sela Starica u regionu Harkova. Posle poraza, dron je eksplodirao u vazduhu, nije bilo žrtava niti štete kao posledica njegovog uništenja.

U tradicionalnom večernjem izveštaju, ukrajinski Generalštab ponovo nije izvestio o borbama u Artjemovsku(Bakhmut), pominjući samo naselje Hromovo (Artemovskoje), koje se nalazi na autoputu od Artjemovska do Časov Jara.