UMRO BRANO MIĆUNOVIĆ!

Crnogorski moćnik Brano Mićunović je preminuo.

UMRO BRANO MIĆUNOVIĆ!
Foto V. K.

Rođen je 1953. godine u Nikšiću, a u mladosti je trenirao boks i bio pripadnik elitne 63. padobranske brigade nekadašnje JNA.

U Novom Sadu je studirao ekonomiju, ali se nije dugo zadržao na fakultetu, a ni u zemlji.

Njegovo ime se prvi put dovodi u vezu sa nekim krivičnim delom kada je 1983. godine u Nemačkoj ubijen Stjepan Đureković, bivši direktor marketinga hrvatske naftne kompanije INA. Iako se spekulisalo, nikada nije dokazano da Mićunović ima veez s tom likvidacijom.

Koliko je poznato, njegovo se ime ne spominje u domaćoj evidenciji osuđenih za krivična dela.

Poslednje godine 20. veka proveo je u zatvoru Spuž, jer je bio osumnjičen zbog ubistva koje se dogodilo pod sumnjivim okolnostima.

Zajedno sa prijateljem Zdravkom Lopušinom oslobođen je optužbi da je oktobra 2000. godine ispred podgoričkog Kliničkog centra ubio Nikšićanina Radovana Kovačevića, teško ranjenog u prethodnoj pucnjavi u kojoj je poginuo Cetinjanin Petko Pešukić.

Mićunović je bio vlasnik kockarnice u hotelu "Podgorica", gde je izbila krvava svađa. Na teret mu se stavljalo da je ispred Kliničkog centra u Podgorici, na do tada nezabeležen način, iz pištolja ubio ranjenog Kovačevića.

Mićunović je važio za jednu od najkontroverznijih ličnosti u regionu. Okolnosti pod kojima je preminuo za sada nisu poznate.