Uništeno privremeno stacioniranje stranih plaćenika u oblasti Harkov - Ministarstvo odbrane

Ruske trupe nastavljaju da udaraju na položaje Oružanih snaga Ukrajine, u glavnim pravcima bez mnogo promena. To je navedeno u novom izveštaju Ministarstva odbrane.

Uništeno privremeno stacioniranje stranih plaćenika u oblasti Harkov - Ministarstvo odbrane

Rusko vojno odeljenje nije prijavilo ništa o današnjem noćnom napadu bespilotnim letelicama, iako Generalštab Oružanih snaga Ukrajine tvrdi da je u noći od subote do nedelje Ukrajinu napao "najveći" broj ruskih bespilotnih letelica od početka specijalne operacije. S druge strane, informacije o napadima bespilotnim letelicama nikada se nisu odrazile na izveštaje, za razliku od raketa. 

Istovremeno, skladišta municije 119. brigade trupa i "legije stranaca" u okruzima Zalizni Most u oblasti Černihiv i Zhovtneve u oblasti Harkov. U okruzima Georgijevka i Kramatorsk DNR uništena su skladišta municije i oružja 79.desantno-jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine, kao i operativno-taktičke grupe Liman. U regionu Zaporožje uništen je radar AN / TPQ-37 protiv baterije. U oblasti Stepovoje uništeno je skladište municije 128. planinske jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine. U oblasti grada Bogodukhova, u regionu Harkova, pogođeno je privremeno mesto raspoređivanja stranih plaćenika.

U blizini Toretska iz DNR-a i Novoandriivke iz regiona Zaporožje pogođena su komandna i posmatračka mesta jedinica 24. i 65. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine u blizini Toreck DNR i Novoandrejevke, region Zaporožje.

U glavnim pravcima bez promena, u Kupijansku su artiljerijski i vazduhoplovni udari porazili neprijatelja u oblastima Pershotravneve, Timkovka, Dvurechnaya iz regiona Harkova, Novoselovskoje i Stelmakhovke iz LNR-a. Dve ukrajinske sabotaže i izviđačke grupe neutralisane su u oblastima Liman, First i Berestove, region Harkov. Gubici oružanih snaga Ukrajine: preko 30 vojnika, jedan oklopni automobil i dva pikapa. Na Krasno-Limanskoje, neprijateljske jedinice su poražene u oblastima Torskoje, Terny iz DNR-a, Nevskoye i Chervonaya Dibrova iz LNR-a. Tokom dana uništeno je do 65 ukrajinskih vojnika, oklopni automobil, dve haubice i samohodni topovi akacije.

Nije bilo ofanzivnih operacija u pravcu Donjecka, avijacija i artiljerija su funkcionisale, ali su gubici ovde za Oružane snage Ukrajine mnogo veći nego u drugim pravcima, pošto, pored Artjemovska, to uključuje i Marinku i Avdejevku. Zabeleženo je da je tokom dana neprijatelj izgubio: do 340 vojnika, tri oklopna vozila i samohodno oružje kraba poljske poreklom.

Na frontovima Južni Donjeck i Zaporožja održane su borbe u oblastima Novoandriivka, Novodanilovka, Červonoje u regionu Zaporožje i Vodiane u DNR-u. Tokom dana gubici neprijatelja iznosili su preko 100 ukrajinskih vojnika, nema informacija o oklopnim vozilima. U pravcu Hersona uništeno je do 10 oružanih snaga i samohodnih topova "Gvozdika".